19.5.06

Mu meel nii rõõmus




Ma sattusin vaatama. Einoh, kole oli! Samas on suur rõõm hinges, et see Eesti «laul» põrus. See Eesti laul oli ikka selline hale käkk. Järgmisel aastal võiks Eestit esindama saata mõne kohaliku telešõu võitnud tola... noh, näiteks selle Grupika Kati... mis seal vahet, kas oma või välismaine realityahv.

Ahjaaaaaa, paljud tuttavad on rääkinud Soome laulust kui eriti lahedast loost. Brrrrr, tegu ju täitsa mannetu popprokiga... selline kehvemapoolne hevi. Tüüpide välimuses leiab originaalsust vaid ahv, kes pole viimased pool sajandit ühtegi õudusfilmi ja hevibändi näinud. See muusika ilmselt pededele ei meeldi, kuid siiski võib selle tolatsemisega Soome oma kõrgeima koha saada!

Kõige naljakamad olid Leedu ja Island, keda võis võtta padutõsiselt... samas võis jääda ka mulje, et tüübid lihtsalt panevad eurosongale ära.

Tänane kohalik kobrulehendus on muidugi kultuurisündmusest tiine: Eurovisiooni finaalis Eestit ei näe, Paadam: mõtlen, kas üldse jätkame, Sandra kahetseb ebaedu ja Paadam: mõtlen, kas edaspidi üldse jätkame. Tüüpiliselt otsitakse juba jälle miskit balkani&slaavi vandenõud... selle asemel, et tunnistada ausalt, et taas oli sitt laul!

Taustaks: Nik Turner «Careful With That Axe, Eugene»

6 comments:

Veiko said...

Pean võrdlemisi kõnekaks fakti, et isegi mina ei tunne enam selle Eurovisiooni vastu huvi. Iga aasta on samasugune, nendest lauludest mingit ideed otsida on ilmselt ebaefektiivne. Ainus mida võiks hinnata, et näed, kuidas erinevad kultuurid asjale lähenevad, kuigi globaliseerumine ähmastab ka seda. Võib-olla on seal mingi majanduslik kasu, mida ma ei oska hinnata. Muidu mina eestimeelsena ei tahaks seal finaalis konkureerida, nii et võiks öelda, et pääsesime kergelt :)

Anonymous said...

Küsimuse asetus vale. Võrdlema ei peaks mitte teiste hevybändidega ega ka mitte Lordi enda parimate lugudega, vaid muu jamaga, mida aastast aastasse esitatkse. Siiski esimene hevylugu. Ilmselt võib järgmistel aastatel oodata neid rohkem (kui Lordil hästi läheb) Asi seegi.

Arvi N.

Ulmeguru said...

Eh, ega mul midagi selle vastu pole, et see hevibänd seal on... ja tõsi ta on, et parem see on, kui see muu balkani estraad. Samas ei pea ma sedasorti hevit just rokkmuusikaks, samasugune estraad nagu see muu... ainult teistsuguste vahenditega tehtud.

Tegelikult pole Eurovision muidugi üldse üritus minusugusele, aga Eestis on sellest tehtud rahvuslik suursündmus, mida on suhteliselt keerukas vältida. Kardan, et sel aastal oli vaatamise üks (enesele teadvustamata) põhjusi ka see Soome laul. Võimalik, et just ootuste ja nähtu vastuolu mul meele sedavõrd mõruks tegi...

Isa Pjotr said...

Soome kahjuks võitis. Minugi jaoks kõlas see lugu nõrgalt ja esitus veelgi nõrgemalt. Võita oleks võinud Norra kes tegi tõesti ilusa ja rahvaliku loo. Poolfinaalist jäi mulle meelde ka Ukraina oma Shakira-klooniga keda ma olin ka sunnitud kuulatavaks tunnistama.

Ulmeguru said...

Mind see ei häiri, et Soome võitis... kuigi, ega see lugu mulle seepärast rohkem meeldima hakanud.

Samas tahaks selle eesti saatejuhi üksikule saarele saata: see lõputu hala sel teemal, kuidas naaber naabrit toetab.

Veiko said...

1) Taani -twist
2) Rumeenia -tornaro
3) Hispaania -bloody mary
4) Soome -rock
5) Horvaatia -moja stikla
6) UK. -school

Saatejuhiga on samas nii, et iial ei tea, kelle nad asemele panevad :)
Soome võidu üle on hea meel, neil läks ju halvasti kogu aeg.