21.11.05

Sputnikupettumus




Kui ma Krafinnaga reedel Tallinnasse sõitsin, siis kusagil linnapiiri lähedal helistas Pahainimene ja küsis, et kas me tahaksime õhtul Sputnikut vaatama minna... et võtab meile piletid ära. Loomulikult tahtsime! Jah, ma teadsin, et tegelikult esineb Martin Degville & Sigue Sigue Sputnik 2, aga mõtlesin, et kui palju see ikka siis tava-Sputnikust erineb...
SSS lauljaks valiti hullumeelne MARTIN DEGVILLE.
Mees oli oma väljanägemiselt nagu ufo ja sobis antud konteksti ideaalselt. Aga SSS ei arenenud sest Tony James'i pirtsakus ning arenematus ei luba seda ja nüüd võttis Martin kätte ja saatis kogu iganenud SSS p***** ja sünnitas järgmise generatsiooni Sputniku (kuigi pole veel sündinud nende muusika jaoks veel esimest genaretsiooni. Universum on selleks veel noor!)
SIGUE SIGUE SPUTNIK II sündis rajum ja ilma igasuguste kombluspiirideta. Elvis maeti maha ning lõpetati Miki Hiire mängimine. Kui punk siis punk ja ilma piiranguteta. Nüüd võib Tony James enda SSS pista kuhu iganes, sest SCI-FI MARTIN on ja jääb meheks teiselt planeedilt ning SPUTNIK on tema külge kinni kasvanud ja seda ei muuda keegi.
Nõnda kuulutas reklaam, aga kohapeal avanes sootuks teine pilt...

Bänd, mis tegelikult koosnes mikrijalaga maadlevast Martin Degville'st ning kidarastist, kes oli ilmne «keha». Kui öelda SSS, siis tuleb kohe silme ette futuristlik look ja Sci-Fi camp... vaatemäng siis! Nägime aga vananevat vokalisti tema mitte-kõige-paremal-päeval ja kidarasti, kel polnud isegi vahetuspilli ning kes siis kiiruga keset lugu katkiläinud keelt vahetas. Heli oli ka vilets! Kui see asi lõpuks mööda sai, siis hingasid ilmselt kõik kergendatult, sest ühtegi lisalugu ei soovitud ning ka «bänd» püüdis kähku lavalt minema saada.

250 EEKu oli sellise käki eest ikka ilmne priiskamine! Aga pole halba heata, sest käisime meeldivate inimestega väljas, nägime ära Rock Café (kuhu me maakatena polnud enne sattunud) ning kohtusime seal ka Hiirekese ja Lauraga. Kõik peale nn. bändi oli tore...

Taustaks: Sigue Sigue Sputnik «Albinoni Vs. Star Wars»

1 comment:

Pahainimene said...

Piinlik lugu... :(õ
Üle saja aasta tõsine kontsertpettumus ja see on veel pehmelt öeldud. Okse suure Oo-ga.