3.11.05

Deine Lakaien & Vanilla Ninja




Huvitav, et need eestlased ikka oskavad? Kes teeb juveelipoe tühjaks, kes tegeleb börsimahhinatsioonidega, kes varastab võõra video...

Olgu, ilmselt ei olnud Vanilla Ninja liikmed ise selle asja taga, sest minuteada nende muusikaline piiratus välistab ansambli Deine Lakaien olemasolu.

Chrom Recordsi lehelt leiab kahe videoklipi võrdluse ning ka labelipoolse seisukohavõtu:
Die "Eurovision"-Band "Vanilla Ninja" has copied essential parts and "looks" from the "Deine Lakaien "Mindmachine" -Video from 1994. Without permission.
They simply cut out Alexander and Ernst and replaced them by their singer. Director Nico Beyer is also stunned, and so are we: We have not seen such a copyright infringement in 17 years.
We think that this is not only audacious but also stupid and lack of own phantasie and imagination.
But it can be seen also as a great respect for the video art of Deine Lakaien and Video director Nico Beyer in "Mindmachine".
We prepare to sue these guys now.
Asjal on ilmselt ka pisuke positiivne külg: nüüd saab hulk eestlasi teada, et on olemas ansambel Deine Lakaien. Iseküsimus, et mida nad selle teadmisega oma muusikamaitse valguses peale hakkavad?

Taustaks: Deine Lakaien «Mindmachine»

2 comments:

Anonymous said...

iseenesest ju - kui see deine lakainen on tõesti nii kuulus, siis ei pruugi see video olla mitte plagiaat (sest no mida nii väga seal plageerida on, pole ju midagi eriti effektset või originaalset see videopilt) vaid hoopis tribuut, tsitaat, vihje. noh, nagu naisterahvas sirmi taga dusshshi võtmas ja tume vedelik äravoolutorusse voolamas on tsitaat hichtcocki the psychost jne.

Ulmeguru said...

Austada ja tsiteerida saab asja, kui seda ikka ka teatakse...

OK, räägin pisut arusaadavamas paradigmas... et võtan kellegi romaani, asendan tegelaste nimed ja ehk pisut muudan ka välimuste kirjeldusi ning avaldan selle oma nime all. Romaani autor on esimene, kes kisab, et vargus ja plagiaat!