3.12.06

Telenaiste maitsetud rõivad


Ma olen kogu aeg mõelnud, et kas kohalikus teles panevad saatejuhid end ise riidesse... või annab keegi nõu kah? Ajuti tundub, et ise... või on need nõuandjad lihtsalt väärakad.

Esimene juhtum. Talkshow saatejuht näeb lihtsalt võigas välja! Seljas on miski roosa pluus, kaelas roheline lips (sõlm nagu päti rusikas), selle peal aga omakorda tumepunane/lilla põlviniulatuv käisteta hõlst. Antud naisterahvas pole üldisel hinnagul ilmselt kõige kenam, aga sellises riietuses nägi ta välja lihtsalt kui üks ilmetu pussakas.

Teine juhtum. Soliidse ühiskondlik-poliitilise saate juht kannab ühenööbilist pintsakut. Naine pole just kõige noorem ja ka mitte kõikse sportlikuma figuuriga... samas omab antud naine rindu ja ka puusad on olemas. Oleks see õnnetu nööp lahti, oleks täiesti normaalne vaatepilt, aga ei ole... ning tulemuseks on miski igatpidi kiskuv pintsak ja piisavalt võigas vaatepilt vananevast naisest, kes omi aastaid (ja sellega kaasnevat) ebareaalselt hindab.

Kolmas juhtum. Saatejuht kannab kleiti, mille me naisega ühemõtteliselt pesuks liigitasime... kuna alakeha ei näidatud, siis jäigi mulje, et blondiin on bodys kaamera ette lipsanud.

Võiks ju samas vaimus jätkata, aga pilt on niigi selge. Kui neil saatejuhtidel on stilist, siis tuleks sellele kinga anda, aga mina paneks vangi. Kui stilisti pole, siis võiksid need naised tõesti mõelda säherduse palkamisele. Kuigi, haigus on vast üldisem, sest toodud näited pärinesid nii riigi- kui ka erakanalitest ning naised toodud näidetes olid ka erinevas vanuses. Mingi üldisem alpus, mis maitse ja mõõdutunde välistab..? Või ongi tänapäeval suund, et tuleb välja näha vanem, koledam, maitsetum, labasem, jne.

Taustaks: Leæther Strip «The Carnival Is Over»

1 comment:

kivisildnik said...

mõnel saatel on ka etvs stilist kirjas, vahel tiitrites et hilp sellest putkast - mida ilgem teletoode välja näeb, seda parem kõigile, muidu või mõni lihtsameelene seda sitta tõsiselt võtta