6.12.06

Agent of Influence (2002)


Tegelikult oleks ma seda filmi juba paar kuud tagasi näinud, aga ju siis polnud saatus...

Sattusin kunagi telekanaleid klõpsides miski filmi peale, kus miskid härrad vaidlesid miskite mustlastega ning toimus kõik see Nõukogude Liidus. Eelmisel nädalavahetusel sain teada, et filmiks on «Agent of Influence» (2002). Kuna asi sattus juba teist korda ette ning kohe alguses ka väga peletav polnud, siis sai ära vaadatud.

Polnud paha, sest tõi meelde miskid vanad luurefilmid. Miinuseks vast filmi teatud kallutatus: USA-vaenulikkus ja pederast kui suurim patrioot. Kuna film põhineb tõsielulistel sündmustel, siis võib ju kaitseks öelda, et elu oligi selline. Kahjuks pole selline kaitse aus, sest film polnud minuarust neutraalne... pigem siiski tugevalt neisse kahesse teemasse kallutatud. Samas tegid näitlejad Christopher Plummer, Marina Orsini ja Ted Whitthall ikkagi väga hea esituse ning ka sisu oli huvitav.

Filmi peategelaseks on John Watkins, kellest püütakse «vormistada» mõjuagenti, et sellise «ülestunnistusega» siis kukutada USA-tõrges Canada valitsus. Poliitika on alati üks räpane tegevus olnud ning pederastist välisminister on ju suisa taeva kingitus huvilisele luureorganisatsioonile.

Filmil on ka napp ametlik koduleht, märksa informatiivsem on aga peaosalise kodulehe selleteemaline osa.

Taustaks: Fortification 55 «Holy War (Live)»

2 comments:

Trash said...

Mulle meeldis kogu täiega, pederastist USA-ni ja tagasi.

Ulmeguru said...

Mullegi meeldis, aga mingist nurgast see kallutatus häiris. Pisut nagu ajastu mõju...