9.4.05

AVP: Alien Vs. Predator (2004)




Ilmselt on filmi «AVP: Alien Vs. Predator» näol taas tegemist linateosega, mis hulga tänulikke rappijaid leiab. Ei saa just öelda, et ma isegi kõigega rahul oleks... samas pole tegu ka miski läbikukkumisega. Ma lihtsalt ootasin hoopis midagi muud. Kujutasin ette, et tehakse miski võõrplaneetse tegevuskohaga tõsine tapafilm... aga ei tehtud... hoopis selline maine ja New Agelik. Las ta siis olla selline: kõigist neljast Alieni-filmist kehvem ning mõlemast Predatori-filmist parem. Olen seda filmi kaks korda vaadanud ning pole ka kordagi selle DVD ostmist kahetsenud. Samas jääb see film kindlasti oma aja nähtuseks ning Alieni-filmide kultuslikku staatust ei saavuta.

Eraldi tahaks rääkida juuresolevast kaanepildist, mis pärineb leedukate DVD-lt. Ma ei suutnud nimelt wõrgust eesti oma leida, sest kõik nö. eesti DVD kaanepildid olid tegelikult videokasseti omad. Eesti DVD kaanepilt on täpselt samasugune kui leedukate oma, ainult neid kahte sinist plärakat seal pole. Teisisõnu puudub eesti DVD kaanelt see loll maakeelne (ala)pealkiri «Viimane kokkupõrge». Huvitav, kui filmile nüüd järg tehakse, et millise pealkirjavärdja kohalikud tõlkegeeniused siis välja imevad..?

Taustaks: Ataraxia «Rocking Chair Of Dreams»

4 comments:

Kris © said...

Ma jäin rahule. Igati mõnus meelelahutus. Varasemate Alieni tasemeteni küll ei küüninud, aga siiski norm.

Anonymous said...

huvitav mida tähendab new-agelik predator :P

muide su feedil on vist midagi viga. vahel uusi postitusi ei näita.

Ulmeguru said...

See feed ei tunnista vist täpitähti ja muud sarnast anomaaliat...

Mis puutub New Agei, siis see muistse algtsivilisatsiooni värk kiskus kuidagi sinna hingestatud väega parateaduse kanti... võimalik, et see oli pisut meelevaldne seos... aga et see tekkis, siis...

Anonymous said...

Arvestades sellega, et laevas tõvevoodis vaevleva Yautja seest juunior välja hüppas (põrkas) võib oletada, et kui kunagi tehakse AvsP-le jätk, siis saab selle nimi olema AvsP: viimane lahkupõrge.