5.4.05

Sulbil katus sõidab



© Ingmar Muusikus

Et mida külvad, seda lõikad. Raul Sulbi kirjutas mõnda aega tagasi Fagira de Mortiga kahasse miski jabura ulme-eri kokku. Asi ilmus nädalalehe «Eesti Ekspress» kultuurilisas ja kandis pretensioonikat pealkirja «Eesti ulme hiilgus ja viletsus». Normaalses ühiskonas oleks see lihtsalt üks loll ajakirjanduslik sopapildumine. Kahjuks aga kipub EW-s ikka nii olema, et kui kohalik ajakirjandus ulme ette võtab, siis on tegu kas kirjastuse «Varrak» varjatud promoga, või demonstreerib mõni ajakirjanik seda, et kui vähe ta ulmest üldse mõikab.

Asja teeb eriti lõbusaks see, et keegi «hea inimene» saatis Sulbile lingi Somnium Mirabile foorumist, kus seda artiklit hea ja emotsionaalse sõnaga mainiti. Raul Sulbil läks selle peale katus sõitma ning ta laskis solvatuna rahmaka ulmelisti. Mida külvad, seda lõikad!

Taustaks: Koer «Hingede rändamine (feat. Kivisildnik)»

6 comments:

Anonymous said...

Aga miks siin ei ole siis "linki foorumist, kus seda artiklit hea ja emotsionaalse sõnaga mainiti"? Lai publikum nõuab. Kui juba Sulbi mälale link on, olgu ka avastaspool esindatud. Plogid tasakaalustatud ajakirjanduseks! Rohkem verd, Mati!

Ulmeguru said...

Mea culpa

Viga sai parandatud ja link Somnium Mirabile foorumile lisatud... kindlasti ei soovinud ma asja vaid ühepoolses valguses näidata...

Anonymous said...

Andis ikka lugeda seda kõike, nii listis kui kui foorumis. Foorumi oma ei saanudki ühe jutiga läbi, uni tuli lõpuks nii silma, et ei saanud enam midagi aru. Aga listijutu kohta - kõige pahvimaks lõi mind tegelt esihüsteeriku :) üks lause: "Maidea, mulle küll ei meeldi, kui tullakse ja lastakse nina all peeru,ega ometi teilegi? -- Krafinna, with pride".

Tõde, sulatõde muidugi aga ma poleks iial arvanud, et Krafu midagi sellist kirja paneb või kõneldes kasutab. Ta on mulle ikka nii peen daam tundunud ;)

Anonymous said...

eesti ulme siseringi mittekuuluva inimesena ei saa aru, mille peale seal areeni artiklis nii leili minna on? lasteaed.

Anonymous said...

Krafinna ongi peen daam. See on lihtsalt ka väga peen peer.

Artikkel ongi sihuke mittemidagiytlev jura, mis võhiku paneb ainult õlgu kehitama, aga siis muidugi häirib, kui selles asjas päevad läbi kõrvuni sees myttad.

Ulmeguru said...

To Anonymous...

Kui inimene on vähegi eesti ulmet lugenud, siis saab ta ka aru, et artikkel on kirjutatud negatiivse hoiakuga... ka on artiklis hulk lohakusest ja/või teadlikust vassimistahtest sündinud faktivigu... loo autorid on oma tööd lihtsalt ülenurga teinud... see oleks kõikse leebem hinnang...

Leili läks Raul Sulbi, kes arvab vist, et tema tegemisi ei tohigi negatiivses võtmes arutada...