22.12.06

3D Dokument: Värdjate väljapanek


Telekanali TV3 kavas on selline ilgus nagu 3D Dokument. Ma ise pole seda praktiliselt kordagi vaadanud ning reklaamides nähtud teemadevalik ei pane seda ka vaatama.

Vanasti olid tsirkuses igasugused atraktsioonid, kus näidati kõikvõimalikke looduse «imesid». Tuntumad olid habemega naised ja siiami kaksikud, aga oli ka pentsikumaid. Neid nö. loodusimesid pakuti värdjate pähe, tegelikkuses võiks aga värdjateks pidada inimesi, kes selliseid raha eest vaatama läksid. 3D Dokument on moodsamal ja justkui humanistlikumal tasandil sellise asja taaselustanud. Olemuslikult pole aga kunagisel palaganil ja tänasel televisioonil mingit vahet. Vaata ka artiklit Freak show!

Taustaks: Siouxsie And The Banshees «She's a Carnival»

1 comment:

Anonymous said...

Jahah, kirjutan sada prossa alla, loe telesaatekava ja jälle jutt mingitest mittekasvavatest, immuunsuspuudulikest või ilma näota inimestest... Mitte, et ma vaadanud oleks, aga tobe kuidagi. Kanal 2-s olid vist ka mingid Reporteri dokfilmid sarnasel teemal. Ma ei tea, mis seal huvitavat on, võib-olla mõnele meeldib vaadata, et näh, ise polegi kõige hullemas seisus. Viimati oli vist mingi 21-aastane imik või... Nõme igatahes.

Kristjan Rätsep