21.4.06

L'empire des loups (2005)




Film «L'empire des loups» (2005) põhineb samanimelisel romaanil, mille autoriks Jean-Christophe Grangé ja millest ma siin juba kirjutasin.

Kes filmist miskit raju märulit ootab, see ilmselt pettub, sest film tegeleb eelkõige dialoogi ja meeleoluga. Madinat muidugi on, aga suhteliselt vähe.

Minule film meeldis! Küüniline meeleolu, toredad dialoogid ning enam kui hea muusika. Mingitpidi on see prantsuse film rohkem Hollywoodi toodang, kui enamik Hollywoodis tehtust. Mõni arvustus ongi seda filmile ette heitnud... mind see ei häiri, sest hoolimata kõigest Hollywoodlikkusest on see film parem, kui enamus Miki Hiire kõrvadega kaunistatud toodangut.

Ainus tõrvatilk selles visuaalses meepotis on lõpp. See oli küll halvimates vene ja ameerika traditsioonides. Täitsa kohe tundus, et miski lolli otsustaja nõudel filmiti kiirelt teistsugune lõpp, mis siis veel kiiremalt filmile otsa monteeriti.

Siinmail müüdav DVD on üldiselt korralik. Põhiliselt häiris see, et subtiitrid teinekord natuke hilinesid ning ka see, et subtiitrid jätsid ka mõned asjad tõlkimata. Eriline tase oli aga lõputiitrite ajal toimuv, mil subtiitrid teatasid, et eesti tõlge on tehtud inglise keelest. Tekib küsimus, et kas prantsuse keele oskus on juba sedavõrd haruldaseks kunstiks muutunud?

Kokkuvõtteks ütleks, et kui seda lolli lõppu poleks olnud, siis oleks tegu tõelise tippfilmiga. Lõpp kahjuks solkis elamust korralikult. Krafinna arvas, et film on romaanist parem. Kui asja üle pisut järele mõelda, siis ma vist isegi nõustun temaga.

Taustaks: Desireless «Voyage Voyage»

No comments: