17.3.06

Kivisildnik ja «Maaleht»




Antud postitus täidab eelkõige abistav/informatiivset rolli: et siis kõik lingid ühes kohas koos.

Alustaks tsitaadiga:
Maalehte on tervislik lugeda, sarnaselt Äripäevaga on sel suht vähe jälki ja närvesöövat materjali, nagu tõsielusarjade pööbel, globalistlik pinin multikultuuri õndsusest, Reformierakonna tasakaalustamata propaganda ja Lähis-Ida uudised. Maalehes on rahustavaid pealkirju põldudest ja kartulikasvatusest, mis mulle küll sugugi korda ei lähe, aga mõjuvad rahustavalt – kusagil tegeleb keegi tõsiste asjadega, kõik polegi veel lolliks läinud. Pealegi on Maalehel hulk lahtise peaga autoreid, müts maha!

Selline oli siis Kivisildniku vastus küsitlusele «Miks ma loen Maalehte». Keda aga Kivisildniku lapsepõlv huvitab, see leiab ehk oma küsimustele vastused loost «Kodu ühel, kool teisel pool mäge». Pärast selle läbilugemist peaks selge olema, et kustkohast sähendused tulevad...

Ajalehe «Maaleht» wõrguarhiivis on Kivisildniku enda tekstidest esimene «Meie Kaplinskiga», mis avab juubelikirjutiste kimbu «Luuletaja jumaliku sädemega». Järgnevad telearvustused «Tähelaeva tühjast trümmist» ja «Mõttetuse monopol».

Asjale panevad aga krooni arvamuslood «President on väärtuslik asi» ja «Pealik peab kõne». Tänapäeva Eestis pole enam palju ajakirjandusväljaandeid, kes selliseid tekste avaldaksid... lömitamine, kui rahvuslik sport on ka meedias kenasti jalad alla saanud.

Taustaks: Saast «Pühapäevalaps»

No comments: