11.12.09

Keeduvorst või suitsuvorst?

Ma saan aru küll ja pealkirjas esitatud küsimus on puhtalt retooriline, aga...

Ükskord poes keeduvorste tähelepanelikumalt silmitsedes märkasin, et kõigil on peal märkus mis teatab, et üle suitsutatud. Sõnastus varieerus firmade lõikes, aga mõte oli selles, et keeduvorst on suitsu saanud.

Tundub, et see keeduvorsti suitsutamine on miski trend... tekib aga küsimus, et kas mittesuitsutatud keeduvorsti polegi enam..?

PS! Pilt on puhtalt illustratiivne ning foto antud firma tootest läks siia seetõttu, et oli lihtsalt leitav. Konkreetse firma vastu pole mul midagi... vastupidi, selle tooted kuuluvad reeglina minu kolme esimese valiku hulka...

Taustaks: Rammstein «Mein Teil»

4 comments:

Ray D. Noper said...

Olen seda nähtust kirunud korduvalt, eelkõige seepärast, et tahaks teinekord ilma suitsuta maitset - vanasti oli samalt tootjalt Moskva vorst, mis ei sisaldanud isegi soja mitte -, aga mõnes poes ei leiagi õieti ühtegi...

Ulmeguru said...

Mitte et ma suur keeduvorsti sööja oleks, aga...

Mul selles küsimusega topeltjama: maapoes on valik niigi väike ja sapiprobleemidega on suitsutatud tooted üldiselt vastunäidustatud.

Ray D. Noper said...

Nujah, mul hakkab keedusuitsumaitse keemiaravi tõttu vastu :P

Veiko said...

Jah, kõik aetakse hästi keeruliseks ja justkui väga eriliseks.
Näiteks ostad shampooni on kõik mingid 2in1-asian-spa-joghurt-mix'id.
Samas kvaliteet kindlasti langeb, alles oli kui mingid hiina vabrikandid pandi kinni, kuna nad segasid piima sisse mingit eluohtlikku jura, jaapanis pakutakse delfiiniliha vaalaliha pähe, mis ka sisaldab kahjulikke kemikaale.