1.9.09

Töötul ja töötul on vahe

Täna oli 1. september ja lapsed läksid kooli... mina läksin aga töötukassasse, et end töötuna arvele võtta...

Kohapeal selgus kõikvõimalikke huvitavaid asju. Näiteks kõlbab Eesti Vabariigil küll oma kodanike röövida, ehk siis töötukindlustuse jaoks miskeid kohustuslikke mahaarvamisi teha... kui aga inimene töötuks jääb ja tal seda raha vaja on, siis selgub, et töötusel ja töötusel on vahe... et osad töötud peavad kuus tuhande krooniga läbi ajama, teised saavad aga raha viimase aasta palga järgi.

Töötukassas nimelt selgus, et minu vallandamise paragarahv on selline, mis jätab mind ilma suuremast rahast ning ka mul tuleb leppida vaid tuhande krooniga kuus... seda muidugi juhul, kui praegune olukord kestma jääb. Töötukassas soovitati pöörduda töövaidluste komisjoni ning seda ma muidugi ka tegin.

Järgmine vaatus siis reedel, mil kohtun töötukassa konsultandiga ning viin töövaidluskomisjoni avalduse koos kõigi nõutud dokumentidega.



Juuresolev pilt pärineb aga minu eelviimasest tööpäevast, mil tööpäeva lõpuks laekus toimetusse üks hulkuv kass. Hea (nüüd juba eks)kolleeg Liina andis loomale piima ja kala ning loom nautis täiega talle osaks saavat tähelepanu. Pildil siis kena kiisu, Liina jalad ja minu töntsakas sõrmustega käsi. Pildi autoriks on Kaarel Arm, kes tegi selle oma imetelefoniga.

Taustaks: Muse «New Born»

5 comments:

Maria said...

Mis alusel sa töösuhte lõpetasid? Või siis mis alusel sa omast arust lõpetasid ja milline see tööandja versioon asjast oli?
Etnäiteks, kui sind koondati, siis sa pidid saama ju ka koondamishüvitist? Või siis toimus kõik poolte kokkuleppel ja sa ei saanud koondamishüvitist.
Igatahes soovitan sul rääkida ka tööandjaga. Vähemalt sel juhul kui sulle kanti üle koondamishüvitis.
Ehk tööandja lihtsalt eksis?
Tean omast käest, et teinekord võib midagi nihu minna.

Maria said...

Sa ei peagi vastama. Ma juba leidsin vastused.
Niipalju kui mulle tundub, siis sul võib veel päris hästi minna.
Uut TLSi kartsid kõik töötajad. tegelikult on see, aga üks kaval lõksude kogumik. Näiliselt võib tööandja sinuga kõike teha mis tahab. Tegelikkuses, aga pole see sugugi nii lihtne. Töötaja vallandamine on uue seaduse järgi tunduvalt raskem kui eelmise järgi. Seda muidugi juhul, kui töötaja ikka teab oma õigusi.

Edu!!!

Ulmeguru said...

Tööandja ilmselt lootis, et ma kirjutan alla, et poolte kokkuleppel... eelistasin neist kahest variandist vallandamist...

Loomulikult lähen lõpuni, sest kaotada pole ju suurt midagi.

autor said...

Huvitav, kustkohast see paragrahv selgus? Mu meelest ei tohi tänapäeval tööraamatusse midagi peale "tööle võetud" ja "tööleping lõpetatud" kirjutada. Või laekub vallandamise puhul mingi info otse neile?

Ulmeguru said...

Töötukassa tahab ka muid pabereid näha... ning seal on paragrahv kirjas...