27.6.07

Savisaar pani nimed kirja


Sattusin täna Edgar Savisaare blogi lugema (ilmselt kolmandat korda elus) ning avastasin sealt suhteliselt aruka kirjatüki «Talendid aidaku ikka üksteist».

Blogipostituse sisust ma kirjutada ei kavatse, sest arukas inimene loeb ise ja teeb järeldused... mainiks vaid, et seekord olen ma Savisaarega isegi ühte meelt... seda enam, et omamaine ajakirjandus võiks tsiteerimise asjus moka maas pidada...

Käesoleva postituse põhjustas hoopis alljärgnev lõik:

/.../ on üks neist, kes oma allkirja minu tagasiastumisnõudmisele kirjutas, /.../


Antud kirjakohast võib järeldada, et Edgar Savisaar on need nimekirjad enda jaoks kuhugi tallele pannud. Tegelikult olekski imelik, kui ta poleks seda teinud, sest Edgar Savisaar on üks silmapaistvalt väiklane tegelane siinmaisel poliitikamaastikul.

Taustaks: Dead Kennedys «Let's Lynch the Landlord»

9 comments:

Anonymous said...

Mälu peab ikka nagu kompuuter olema tal, pole midagi öelda. Äkki minu nimi ka meeles-milline au.:)

Anonymous said...

Ilmselt küll nimed tähestiku järjekorras arvutisse salvestatud, et kui kellegagi mingi jama on, vaatab kohe järele, et ega see inimene ta vastu allkirja andnud.

Ulmeguru said...

Arvan ka, et Edgar Savisaarel on must nimekiri isikutest, kes tema kohta midagi öelnud on... ning samuti isikutest, kes tema vastu mingitmoodi on olnud... samuti ilmselt ka kapitäied komprat mõlemate gruppide kohta... eks omaaegne lindiskandaal näitas ju taadi mõttemaailma üsna klaaris valguses... kas seal just iga suvaline tegelane kirjas on... samas miski suvalise ja vähetuntud ajakirjaniku ta ju ära märkis...

Anonymous said...

Siinkohal meenub mulle lugu, mida omal ajal "Tegelikkuse KesKusest" loetud sai-huvitaval kombel kirjutati sellest samuti seoses Savisaarega. Kui Hitler annekteeris 1938. aastal Austria, laskis ta sealt üles otsida voorimehe, kes teda lapsepõlves peksnud oli ja selle koonduslaagrisse saata.

ivar said...

Nojah, mis muret tal neid valgeid-musti ja muidu värvilisi nimekirju pidada? inimesed ise teevad nimekirjad valmis, kõik soovijad panevad nime netis kirja ja saadavad Savisaarele. Muidugi võib neid kasutada, kui need nii mugavalt valmis tehakse ja kätte ära tuuakse.

Ulmeguru said...

Seda küll, et inimesed panid ise oma nimed kirja... samas peab ikka ka peakuju olema, et neid lugeda ja endale kuhugi säilitada...

Anu said...

savisaar kasutab neid nimekirju sel moel, nagu me ei elakski demokraatlikus riigis ja kellelgi ei oleks õigust tema vastu allkirja anda - see Hitleriga võrdlus on väga hea. Tõepoolest ei mäleta ühtki teist eesti poliitikut, kes oleks nii väiklasel moel kõike enda isikuga sidunud või siduda püüdnud.

Anonymous said...

Räägitavasti peab Savisaare blogi tegelikult Sigrit Kotka.

Ulmeguru said...

Kirjavastused pidid jah miski Keskerakondliku tibi meililt tulema... kuid ilmselt teeb ta seda siiski isakese näpunäidete järgi... taat lihtsalt kõike ei jõua, kuid ambitsioonid on suuremad kui jaks...