10.6.07

Lahtised uksed filmides


Üks asi ajab mind filmides pidevalt marru... lahtised uksed!

Situatsioon lihtne: läheb mingi tegelane uksest sisse ja jätab ukse ristseliti lahti. Ma ei räägi olukordadest, kus tegevusloogika seda nõuab... räägin olukordadest, kus uks jääb lahti, sest siis saab kaamera nö. järele sõita. Noh, et korteriuksest siseneb keegi ja korteriuks jääb pärani... korteris hakatakse aga miskipärast kohe miskit rämedalt salajast äri ajama... või siis hakatakse seda va vanainimeste asja ajama... uks on ikka pärani ja jääbki, sest saabunu ja korterisolija olid ainukesed, kes oleks võinud ukse sulgeda... kumbki seda aga ei teinud!

Taustaks: The Last Days Of Jesus «Paranoid Humanoid»

4 comments:

Veiko said...

X-files'ides Fox Mulder avas alati suvalise lukustatud ukse kerge küljemüksuga, mitte rohkem kui ühe sammu hoogu võttes.

Ulmeguru said...

See kuulub pigem rubriiki, et pommil tuleb läbi lõigata alati punane juhe... filmis vähemalt... :)

kaaren said...

uxe lahtij2tmine, et kaamera saax j2rgi s6ita, on filmilavastuse progressist hoolimata algusaegadest saadik alles j22nud. Selle 2mbri fixeerib enamus vaatajaid alateadliqlt, aga sul oli see au asi s6nadesse valada. @ki saax t2helepaneqt levitada vms? filmitudengitele, tegijatele hoiatusex &ne:)

Ulmeguru said...

Ei, ma saan aru, et uks on vaja lahti jätta, et kaamera saaks järele sõita... kud miks peaks seda lahtist ust sageli sedavõrd demonstratiivselt näitama...