15.8.05

Girls Under Glass «Nightmares»


Eneselegi ootamatult avastasin, et olen peaaegu kogu suve kuulanud ansamblit Girls Under Glass ja eriti nende albumit «Nightmares». Tegu on ansambli 1999. aastal ilmunud best of kogumikuga USA turu jaoks. Girls Under Glass plaanis selle plaadiga USAs kanda kinnitada. Ma ei olegi eriti kursis, et kuivõrd hästi see neil õnnestus, aga tõenäoliselt ei õnnestunud... vähemasti mitte hiilgavalt.

Mõnikord on väidetud, et Girls Under Glass on kõige enam alahinnatud gooti bänd. Üldiselt mulle sellised «kõige-kõige» tüüpi hinnangud eriti ei meeldi, kuid mingi tõetera selles ütluses on, sest kindlasti pole Girls Under Glass ülipopulaarne bänd... pigem selline austusväärne tegija, kel oma üsna kindel austajaskond on. Staarid ja fännide hüsteeria on kindlasti kusagil mujal.

«Nightmares» on mõneti väga hea plaat ja mõneti mitte... tõttöelda on selline kogu ansambli looming. Girls Under Glass on üsna raskesti seeditav inimesele, kel on väga kindlapiiriline muusikamaitse, sest bändi lood on nii ballaadlikud gooti armastuslaulud, kui ka räme sotsiaalne industriaal ning kõik mis sinna vahele ka veel jääb. Mulle isiklikult meeldib see rahulikum ja gootilisem pool rohkem, samas hindan ma bändi just eelkõige selle pärast, et nad on ühed maitsekamad kitarrigootika ja elektroonilise tantsumuusika ühtesulatajad. Algaja võib selline sõge kompott üsna ära ehmatada, aga samas saab kogumiku «Nightmares» abil üsna selge pildi bändi võimetest ja suundumustest. Samas on «Nightmares» täiesti ehe kogumik, sest siin on bändi kuumemad hitid (When I Think About You, Reach For The Stars, New Gold Dream, jne.), coverid (Halloween, Der Mussolini, Down In The Park), remixid Die Kruppsilt ja KMFDMilt ning isegi «Hidden Track»!

Taustaks: Girls Under Glass «When I Think About You»

2 comments:

Anonymous said...

Ma vaatan, et ka sulle on blogispämmerid kallale tulnud.

Ulmeguru said...

Vaatan jah, et õite hoogu läinud teised... täna oli üldse miski rajarekord 104 külastust blogis ja 4/5 sellest just õhtul/öösel...