17.8.05

Switchblade Symphony «Sinister Nostalgia: A Switchblade Symphony Remix Collection»


Tänapäeval on muusikatööstuses kaks tüütut eneseteostuse avaldumisvormi: coverdamine ja remiximine. Mul pole midagi kummagi tegevuse vastu, kuid praeguseks on need mõlemad omandanud epideemia mõõtmed. Kahjuks kipub heade coverite ja remixide hulk ikka sama olema, teisisõnu öeldes suureneb vaid kõntsa hulk.

Switchblade Symphony oli suurepärane San Francisco bänd, mis sulatas perfektselt üheks trip hopi ja gootika. Võiks öelda, et Susan Wallace ja Tina Root tegid seda niivõrd täiuslikult, et igasugune edasine katsetamine sellel suunal näib vaid tühi töö ja vaimu närimine olevat. Miks «oli» ja «tegid»? Kuigi bänd pole ametlikult laialiminekust teatanud, võib üritusele siiski joone alla tõmmata, sest dueti viimane album ilmus kuus aastat tagasi ning uut pole kusagilt paistmas. Ilmub vaid remixide ja livede kogumikke. Selge märk, et asjaga on ühele poole jõutud.

«Sinister Nostalgia: A Switchblade Symphony Remix Collection» ilmus 2001. aasta suvel ning võiks teoreetiliselt võimas kogumik olla... vähemasti tracklist seda lubab, sest peaaegu kõik dueti suurimad hitid on esindatud. Ka remixijate nimekiri lubab paljut, piisab kui nimetada bände Apoptygma Berzerk, Rosetta Stone ja Razed In Black. Tulemus on kahjuks siiski kehvapoolne ning pigem techno kui trip goth. Kõik mis originaallugudest pärineb on endiselt hea, ehk siis Susan Wallace'i meloodiad ja Tina Root'i laul. Kõik muu, mida on lisanud remixijad, on suhteliselt keskpärane. Ja jõuamegi jutuga tagasi algusesse, ehk sinna, et on üha rohkem remixe, aga heade remixide hulk on kahjuks lõplik! Kogumik sobibki pigem techno fännile, kui dueti Switchblade Symphony austajale, kes võib selle vabalt ka kuulamata jätta...

Taustaks: Switchblade Symphony «Dissolve (Messy Mix)»

No comments: