1.12.09

Pank või asi?

Läksin hommikul poodi... pean silmas samas külas asuvat poodi ning kassas makstes selgus, et minu pangakaart on kaotanud kehtivuse. Täna ju esimene detsember!

Piinlik moment, aga maapoes saab üldiselt hakkama... noh, et kandsin raha naise arvele, kes selle siis linnas välja võttis ja viin homme poodi raha ära.



Tõsiselt ajab aga mind vihale pank. See mölakas sai novembri lõpus kaardihooldustasu mult maha võetud küll, aga teadet kaardi aegumise kohta saatma ei vaevunud. Igasugu paska suudavad nad saata ja pakkuda ning netipank vilgub pakkumistest nagu juudi jõulupuu. Aga vaat olulist infot nad teada ei anna! Et muidu saavad nad küll kliendi järele nuhitud... et kui paar kuud kindlal päeval miskit raha on laekunud, siis saad kohe soodsa laenupakkumise.

Kõikse jaburam, et mõned kuud tagasi rääkis samasugusest elamusest mu üks ekskolleege... tõsi, temal läks vingemalt... ta sai Soomes olles teada, et ta pangakaart ei kehti...

Või siis meenub juhtum selle aasta algusest, mil kallile abikaasale helistati ja küsiti, et millisesse Tartu pangakontorisse talle uus kaart jätta? Abikaasa oli pisut ebalev, et miks peaks saarlane pangakaardile Tartusse järele minema ning siis oldi liini teises otsas üllatunud, et kas te siis ei elagi Tartus? Kurblooline on see, et abikaasa oli vähemalt üks kord juba oma pangakaarti siin saarel vahetanud. Ka ei tulnud pangatibile pähe vaadata, et mis numbrile ta helistab: helistas ta ju lauatelefonile...

Võiks ju kaaluda pangavahetust, aga mis mõttega... et mis seal vahet, et kumb Rootsi pank sind hingekirjas peab. Ja Rootsi pankade käepikendus Eesti Vabariik on kahjuks asjad nii kaugele viinud, et pankasid vältida pole võimalik...

Taustaks: Life Cried «Dressed In Filth»

7 comments:

Qiilaq said...

Mul on ka sama pangaga kahel korral sama jama olnud, aga vähemalt on nad mõlemal juhul väga viisakalt tagantjärgi vabandanud. Samas võin kiita, hmm, mitterootslaste :-) Sampo panka, kes saadab kenasti ja juba aegsasti kaardi otse koju kätte, nii et ise ei pea üldse kuhugi minema.

Oop said...

Aga meil on Läti pank ka.

Ulmeguru said...

Ja palju neid Sampo panga automaate on?

Läti panga omadest parem ei räägi... ega ma Läti pangast midagi ei teadnud kah...

Qiilaq said...

Sampo häda on jah automaatide vähesus. Terve Saaremaa peale on ainult üks neil. Saab muidugi ka teiste pankade automaatidest häda korral raha välja võtta, aga see muidugi ei ole tasuta...

Katrin Kisand said...

Saan aru et elad Saaremaal?? mis ajast ja kuskohas täpsemalt? ja mis te (sina ja su naine) seal teete? olen arusaamatult uudishimulik :)

Anonymous said...

Mitte, et ma selle teise rootslaste panga fänn oleksin (kõrvalepõikena: ma ei saa üldse aru, miks inimesed näiteks Facebookis panga fänniks hakkavad), aga nood teatavad küll viisakalt kui kaart aegub. Nii automaatidest raha välja võttes, kui ka muid kanaleid pidi.

Aga mis puutub sinu telefoninumbri järgi identifitseerimisse, siis need ajad on operaatoritevahelise vaba numbriliikuvusega ammu möödas - põhimõtteliselt võid sa hommepäev Tartusse kolida ja oma Saaremaa lauatelefoni numbri kaasa saada.

Veiko said...

Ma olin väikeses Swedbanga kontoris koos mitme inimesega järjekorras peale tööpäeva lõppu ja teller teenendas inimest, ning kui oli lõpetanud küsis: "kas te teate, et meil on pakkumisel krediitkaardid?"
Klient: "ahsoo!" Seejärel rääkis teller koduperenaisele umbes 20 minutit, misasjad on krediitkaardid, ja mis on nende vahe ja miks üht või teist peaks võtma. Klient kuulas tänulikult ja 4-5 järjekorras seisjat lihtsalt seisid nagu pakud.

Kui sain letti tegin ettepaneku sellist teenendusstiili mitte korrata. Tulemuseks oli see, et sain ajutise pangakaardi (30.-), mida vajasin, tasuta.