8.1.09

Pronkstalv

Talv on käes ja ilus ja puha, kuid kahjuks on see talv sellise vastiku pronksise läikega.

Noh, et otse loomulikult ajas mind Pronksiöö õhutajate kohtuprotsess marru... mitte, et ma tahaks kuidagi kohtu töid ja tegemisi arvustama hakata, aga selline kohtulahend ei ole realistlik...

Jah, võibolla polnud asitõendeid piisavalt, aga kes siis organiseeris kogunemise raamatukogu juures..? Seda organiseeriti minuteada sms-idega... kas siis muidu nii teguvõimas KAPO ei suuda tuvastada, et kes neid sõnumeid saatis..?



Loomulikult ei saa kedagi süüdi mõista vaid lehelugude ja rahva õiglustunde järgi, aga sellest pronksisest läbust on ju arutul hulgal video- ja fotomaterjale? Mida näiteks on tehtud nendega, kes on kaadrisse jäänud pooliku õllekasti või sületäie viinaga? Või siis see ahvikari, kes D-terminali kokku korjati... kas nende isikuandmeid keegi kirja ei pannudki... ilmselt saab neist enamikel ju miski kuriteoregistri avada..?

Võibolla olen ma meediat liialt vähe jälginud, aga minuteada on reaalse karistuse saanud vaid see õnnetu jõmpsikas, kes tüdrukule hügieenitarbeid võtma läks...

Nagu öeldakse idapool piiri: riigi pärast on piinlik!

Taustaks: Persephone «Winter»

11 comments:

Anonymous said...

Tahtsin lihtsalt öelda, et mulle meeldib see pildike, mille sa selle postituse jaoks leidnud oled - väga naljakas. :-D

Sinu jutuga ma otse loomulikult nõus pole. Aga see selleks.

Anonymous said...

Kogunemiste organiseerimise eest kohe täie rauaga eluaegne vanglakaristus + avalik piitsutamine...? Me elame demokraatias, siiski. Kogunemisi võib korraldada ja need võivad oma olemuselt olla ka kehtiva valitsuse vastased e. uusi valimisi taotlevad.

Ulmeguru said...

Mrcostellole: Pilt on hea jah... ning ma tõesti usun, et Sa jutuga nõus pole...

Anonüümsele ei peaks ma muidugi üldse vastama, aga ütleks nii, et kogunemine pole iseenesest kuritegu, aga kui kogunemine läheb ülekäte (mandub miskiks märatsemiseks, näiteks), siis üks süüdlasi on ka organiseerija...

Anonymous said...

Anonüümne kodanik! Küsimus ei ole kogunemises, vaid kogunemises, millega on kaasnenud rüüstamine, purustamine, süütamine või muu selline tegevus. Sellise kogunemise korraldamine on karistatav ja see ei tohiks kedagi üllatada.

Asja sisust - alati tasub läbi lugeda kohtulahend, mida kommenteeritakse. Millegipärast ma arvan, et seda pole teinud ei Ulmeguru ega Costello.

Oudekki said...

Mulle ka see pilt vàga meeldib. Kohe vàga!!!!

Mina lugesin niipalju avaldatud kohtulahendit kui ajakirjandusest vòimalik ning see kinnitas minu arvamust, et tegemist oli spontaanse kogunemisega (SMS-d ei mànginud olulist rolli selle pòhjal) - mis paraku muutus vàgivaldseks. Pòhjusi vòib otsida seekord psyhholoogiast/sotsioloogiast :)

Anonymous said...

Mina lugesin niipalju avaldatud kohtulahendit kui ajakirjandusest vòimalik

Loodetavasti sa sellega ei piirdu.

Anonymous said...

Seda kogunemist polnud vaja organiseerida, sest Aljosha on/oli venelastele tõesti tähtis. Küll aga käis kõva (organiseeritud) ässitamine ja organiseerimine kohapeal. Ning järgnenud pogrommgi polnud nii stiihiline nagu sellised sündmused tavaliselt on.
Kohtuotsuse kohta: kas ei olnud fantastiline nelik tõesti süüdi (ha-haa) või oli Kapo/prokuratuuri töö kehv. Loodetavasti toob selles natukenegi selgust järgmine kohtuinstants.
rincewind.

Anonymous said...

Rincewind

Üks huvitavaid küsimusi ongi muuseas see, kas antud koosseisu puhul on vaja tuvastada ekvivalentsusteooria alusel põhjuslik seos kohtualuste tegevuse ning pärastise märatsemise vahel. Näiteks, kui kodanik Linter saatis 68 tiblale SMS-i, siis kas on oluline tuvastada, et mõni neist konkreetsest 68 isikust hiljem ka märatsemisest osa võttis? Kui nõustuda kohtunikuga, et kohtualused olid rahvahulkade juhid ainult enda arvates, kas see vabastab nad vastutusest läbiviidud organiseerimistegevuse eest? Isegi kui see nii oli, siis minu arvates peaks kohus sellisel juhul rakendama KarS §26, mitte õigeks mõistma koosseisu puudumise tõttu.

Kalmsten said...

@kommentaatorid
blaaah..körini sellest jamast, ka skeegi töesti lootis , et linter ja co puuakse avalikult üles, et me elame nn. õigusriigis.
KAPO-l on piisavalt tegemist sellega , et kohalike skinheadide elukaaslasi 10 h üle kuulata, ärgem pangem nende ölgadele veel ühte koormat.
muuseas demokraatia (DEmos cratis)on varjatud diktatuur...demokraatlikus riigis on sul öigus, möelda- demokraatlikult, käituda-demokraatlikult,austada demokraatlikke väärtusi etc

Kalmsten said...

parim kild oli see , etWinni ja Pikka süüdistati sellevasamuse ära killimises, oleks neist kummalgi mingi krim. karistus seljataga olnud oleks kinni ka pandud - 100%

Kalmsten said...

veel üks näide Eesti kohtusüsteemi eripärast- ment kes Striidi surnuks löi sai karistuseks 2 aastat ja 8 kuud(!)
ehki ta ei ilmunud kohtusse,
lahkus riigist etc...see värdjas isegi ei helistanud Striidi vanematele ja ei palunud vabandust
Arnold Rüütel andis talle armu ja vabastas ennetähtaegselt pöhjendusega, et tal on perekond(!!!!)
Sven - il oli ka perekond :Ema, isa + kaks venda...see ei ole perekond ve?