6.2.07

Kui valida pole võimalik, siis riku sedel!


Üldiselt on mul valimistest põhjalikult siiber ning eriti jabur on et seda tsirkust ja tralli kajastatakse sedavõrd palju blogides. Veel jaburam on aga see, et ka poliitikud on hakanud blogima... tegelikult küll enamjaolt pannud kellegi enda nimel blogima!

Teadupoolest kuulun ka mina sellesse EbW rahva enamusse, kelle arvates aitab valitsuse puhul vaid hädatapp ja massihaud. Kuna ma siiski olen ka pisut idealist, siis lähen ikkagi valima ning valin Eesti Iseseisvuspartei. Mitte, et ma nendega kõiges 100% nõus olen, aga ühtegi nö. parempoolset võimuparteid ei kavatse ma valida vaid pelgalt sellepärast, et muidu saab kesikute kaabakas võimule. Ausõna, niikui kollijutt lastele, et kui seda ei tee, siis juhtub see kole asi...

Muidugi on ka muid võimalusi. Näiteks valimiste boikoteerimine või sedeli rikkumine. Antud situatsioonis peaksin õigeks just viimast. Et kui pole millestki valida, siis riku vähemasti sedel! Jah, kõiksugu kaabakad räägivad, et see on lapsejutt, et pole millestki valida, aga kui vaadata, et mis on vahet reformil, irl-il või isegi keral... siis selgub, et polegi ju erilist vahet! Üks sitt puha! Eks ka taskuvaras ja murdvaras arvavad, et neil on suur vahe, aga kui nende ohvrilt küsida, siis arvab too, et varas on varas. Sedeli rikkumine on selline samm, et siis ei saa enam poliitikamölakad väita, et mida sa õiendad, et ise ei käinudki valimas. Sedeli rikkumine on samuti valik ning kui juhtub ime ja orjarahvas julgeb oma meelsust näidata ja neid rikutud sedeleid koguneb ikkagi tuhandetes... eks seegi ole märk ja tulemus...

Taustaks: J.M.K.E. «Maajamaa»

9 comments:

Anonymous said...

Kunagi mainisid, et hääletasid referendumil EU-ga ühinemise poolt. Läheb nagu veidi Iseseisvuspartei toetamisega vastuollu... Või on vaated vahepeal muutunud?

Kui Tartus saab Trubetsky poolt hääletada, siis hääletan, ei saa, ei hääleta ma üldse. Roheliste ideoloogia korda ei lähe, aga Trubetsky meeldib.

Kristjan Rätsep

Ulmeguru said...

See Euroopa Liit ongi näiteks see vastuolu, mis ei luba 100% nõus olla, aga samas paljud muud punktid on sümpaatsed... mul pole midagi Euroopa Liiduga ühise olemise vastu, aga mind vihastab, et millise agara orjameelsusega kõiki soovitusi siinmail käsuna võetakse...

Rohelised mulle üldiselt meeldivad ka, aga võimu juurde ma neid ei laseks... nende asi on põõsast klähvida... sel juhul on nad efektiivsemad...

Anonymous said...

Mina hääletasin ka EU poolt. Mis rohelistesse puutub...

Ega mulle endale loodus üldiselt meeldib ja selle lagastamine ei meeldi, nii et nende vastu mul tegelikult midagi pole. Kole vaadata, kui kusagile Tartu lähedale loodusse vanad külmkapid ja kollased kilekotid kirjaga "nakkusohtlikud jäätmed" veetud. Aga näiteks tuumaenergia vastu ma ei ole ja jutte kliimakatastroofist pean veidi liialdatuteks. Kohe meenub Hargla arvustus Crichtoni "State of Fearile" Baasis. Nii et sajaprotsendiliselt ma nendega samuti ei nõustu. Aga see väide, et Läänemeri on saastatuim meri maailmas, pani veidi mõtlema küll... Et äkki ongi?

Kristjan Rätsep

Ulmeguru said...

Eks tuumaenergia küsimuses on ilmselt enamus ulmikuid (vähemasti need, kes SF-i loevad) tunduvalt teistsugusel seisukohal, kui enamus inimkonda.

Eks see tuumaenergia vastalisus on samasugune teadusvaenulik seisukohavõtt, nagu näiteks on seda lihtinimese vaen kosmoseprogrammide suhtes.

Ja just seepärast mulle rohelised ei meeldigi, et nad (hoolimata paljudest arukatest asjadest nende maailmavaates) käituvad otsekui miskid vaimupimedusega löödud sektandid, kes tahaksid kogu progressi kenasti olematuks muuta. Miskipärast ei taha aga need teadusevaenajad ja progressieitajad loobuda ravimitest, südamestimulisaatoritest jne. Kui omaenda tervis mängus, siis kõlbab teadus ja progress küll...

Anonymous said...

Jah, tuumaenergiavastasuse puhul räägitakse tähtsalt "Tšernobõli õppetunnist" , aga igaühele on ju selge, et asi polnud tuumajaamas kui sellises, vaid selles, et venelased selle sandisti ehitasid... Sama hästi võiks rääkida "Kurski õppetunnist" ja nõuda allveelaevade keelustamist jne.

Eks üle kolmekümne aasta pikkune seisak kosmosehõivamisel ole progressivaenajatele paraja kondi hambusse andnud. Mina küll loodan, et näen veel oma eluajal televisioonist maandumist mõnel teisel taevakehal, kasvõi uuesti Kuul. Kogu see jutt "kasutame seda raha inimeste elu parandamiseks Maal" jne. on sofistika. Meenub Kapitalinski soigumine marsikulgurite üle ja Kivisildniku õigustatud vastulöök "Tegelikkuse Keskuses" . Nagu keegi-vist Erkki Bahovski-ütles-ega aastal 1492 kõik Hispaania kodanikud ka hästi elanud, aga valitsus leidis ikka niipalju raha, et Kolumbusele laevad anda.

Kui sa reedel "Labürinti" tuled, saad mult raamatu, mis on roheline nagu kapsauss.

Kristjan Rätsep

Ulmeguru said...

Sel nädalal ma Tartus ei ole... plaan on tulla järgmisel... kui miskit tormi ja tuisku vahele ei tule...

Anonymous said...

Järgmine nädal pole jälle "Labürindis" kokkutulekut...

Kristjan Rätsep

Ulmeguru said...

Küll midagi välja mõtleb ja kokku lepib...

Kuutroll said...

Täiesti nõus. Kui valima mitte minna, siis on see sama hea, kui öelda "mul ükskõik," aga kui valima minna ja sedel rikkuda, siis on see nagu "mul ei ole ükskõik, aga valida kah kedagi pole." Kahjuks ei ole Tartus võimalik valida Iseseisvuspartei poolt.