9.2.07

Kui kuulad metalli ja loed ulmet, siis saab sinust terrorist


Vanasti öeldi Nõukogude Liidus, et täna mängid saksofoni ja homme reedad kodumaa. Ajad muutuvad, vorm samuti... kuid sisu on jääv. Olen mitmel ulmelehel sattunud järjekordsele ajakirjanduslikule lollusele. «The New Yorker» avaldas Raffi Khatchadouriani kirjutise «Azzam the American: The making of an Al Qaeda homegrown». Lugu on ameeriklasest Al Qaeda liikmest Adam Gadahnist ning muuhulgas nähakse tema kuritegeliku oleviku juuri hämaras minevikus.

Lovecraft's gothic horror stories were a source of inspiration for many death-metal bands, and Gadahn seemed to have read all of them more than once.


Brown suggested that Gadahn read "Firefly," a horror novel by Piers Anthony about an alien predator that puts people into a sexual trance, sucks out their protoplasm, and kills them with bile. In his next letter to Brown, Gadahn said, "Man, that's twisted."


Loomulikult ei arva ma, et inimesest kirjutades peaks varjama tema muusikalisi ja kirjanduslikke eelistusi... kuid miskipärast on ikka nõnda, et pahalase puhul räägitakse huvist radikaalse muusika ja ulmekirjanduse vastu. Kui pahalane loeks Dickensit või Austinit ning kuulaks kantrit või diskot, siis ei peetaks seda oluliseks infoks, mida lugejale edastada.

Leidsin selle uudise siit ja siit. Tegelasest on otse loomulikult ka Wikipedia kirje ja tagaotsimisteade.

Taustaks: Akrabu «Desert Song»

5 comments:

Trash said...

Koolis automaatrelvadest kaaslasi surnuks tulistava noore profiili kuuluvad alati death metal ja videomängud. Kui järgmine koolitulistamine toimub lugege paar päeva hiljem uudiseid sündmusest. Selleks ajaks on tapja isiku kohta andmeid ja alati mainitakse ära metal ja mängud. Olen ise seda mitmeid kordi märganud.

Ulmeguru said...

Lugesin kunagi miskit artiklit, kus väideti, et enamus sarimõrvareid kuulab hoopis kantrit... meil oleks siis ilmselt sellised rahvaliku süldi austajad. Tõsi, see artikkel pärines radikaalilt, kes oma publikatsioonide eest vangis istub... eks tal oli siis aega jälgida kaasvangide muusikalisi eelistusi...

Ja kindlasti vaatavad noored mõrtsukad ka palju õudusfilme... vähemasti kirjutab sellest meedia, kui tüübil kodust paar õuduka kassetti/plaati leitakse... võhikud ei saa ju aru, et splatter ja slasher on tegelikult komöödiafilmi alamžanrid...

Ulmeguru said...

Jääme siis ootama Sinu näopildi ilmumist KAPO lehele... või alustad kohe FBI lehelt... :)

kivisildnik said...

toomas h. liivi muusikamaitse ja kirjanduslikud eelistued tuleb kohe päevavalgele tirida

kivisildnik said...

muide, mul on kontoririiulis meetrijagu anthonit - selline taust siis