26.8.06

When Good Ghouls Go Bad (2001)


TV3 suudab mind ikka veel üllatada: reede öösel näidati õudusfilmi «When Good Ghouls Go Bad» (2001).

Et mis selles siis üllatavat? Aga tegu oli ju stiilipuhta lastefilmiga... isegi mitte noortefilm polnud, puhas lastekas. Aga teles näidati seda algusega 01:15!

Kui esimese kümne minutiga jõudis kohale, et tegu on tõesti lastefilmiga, siis sai asja juba rahulikumalt vaadatud ning asi hakkas ajuti isegi mingit elamust looma.

Film ise oli selline lapsik segu komöödiast ja õudukast, mis kõik omakorda oli ülevalatud miski Halloweeni-ihaluse soustiga. Helgemad momendid olid seotud eelkõige visuaalse küljega ning eelkõige zombide ja Curtis Danko välimusega. See visuaalia nägigi välja otsekui Tim Burtonist ülejäänud materjal ... eriti just Curtis Danko, kes mõjus suisa Edward Käärkäe noorema vennana. Eks visuaalia ja Christopher Lloyd selle filmi ka päästsid.

Ega seda lapsikust ei saa ju ka ette heita, sest filmi story autoriks on megakuulus lasteõuduskirjanik R. L. Stine, kes oma filmiidee samal aastal ka romaaniks vormistas.

Pisut linke kah! Kuna R. L. Stine on eesti lugeja jaoks praktiliselt tundmatu suurus, siis Wikipedia kirje ja ametlik koduleht. Pealkirjaga «When Good Ghouls Go Mad» on wõrgus saadaval ka intervjuu lavastajaga ning siit leiab temaatilise pildigalerii.

Taustaks: Silke Bischoff «Small And Tired»

No comments: