8.4.11

Püha Andruse kiusamine

Alustuseks hoiatus! Et kui te usute, siis ei maksa edasi lugeda – mina olen skeptik, olen ka küünik ning ei tee kellegile rahvusromantilistel põhjustel mööndusi eetikas.


Teisalt ma muidugi emotsionaalselt mõistan inimesi, kes tahavad uskuda, et lisaks hallile argipäevale ning lollile ja vaesele elule on olemas ka kangelased, kes on suuremad kui elu ning õilsamad ja puhtamad kui uskujad ise. Eks igaüks otsib lohutust omal kombel, kes pudelist, kes sportlast jumalikustades...

Ausaltöelda oli mul eile telekat vaadates Veerpalust isegi kahju. Mehel oli selline hale ja tuppasittunud kassi nägu peas ning ma ei kahtlegi, et tal oli häbi ja ta siiralt kahetses. Võimalik, et ta tõesti ei tea, et mida ta sõi või mida talle süstiti... võimalik, et proov isegi oli võetud valesti. Kõik on võimalik, aga milleks hämada ja valetada?

Ilmselt polnud hämamine Veerpalu otsus... ilmselt otsustasid niimoodi teha ametnikud ja muud funktsionärid. See võib olla nüüd küll takkajärgi tarkus, aga oleks ehk aeg selgeks saada, et tänapäeva maailmas saladusi ei ole... eriti, kui asjast teavad mitu inimest ja mitme riigi esindajad.

Kui Veerpalust on mul kahju, siis Alaverist ja teistest vähematest vendadest mitte. Isegi eilsel pressikonverentsil õigustati oma lolli ja saamatut käitumist ning aeti demagoogilist möla... asi muutus ajuti suisa naeruväärseks, sest mängu toodi isegi sitt ja kultuur! Kõik muud mehed, peale Veerpalu, seal laua taga mõjusid kui kamp jälgandeid.

Tulles tagasi dopingu juurde, et oli siis või polnud? Teate, praktiliselt iga kurjategija eitab... vanglad on täis süütuid inimesi... vähemasti ise nad sedamoodi väidavad. Ja kõik need uskujad võiks eneselt ausalt küsida, et kui Veerpalu asemel oleks kasvõi mõni Soome suusataja, et kas siis nad kah sedavõrd jäägitult usuksid? Tšehhid arvavad ju tänaseni, et Nool astus üle!

Uskumise aeg oli enne eilset! Alates eilsest tuleks leppida olukorraga ja/või oodata, et kas meie meeste jurist teenib oma honorari välja? Alati on võimalus, et meie mees jäi masinavärgi vahele, aga pimesi uskuda, et ta on süütu, sest ta on meie mees. Dopingutestid pole usuküsimus, see on teadus.

Iseäranis võigas on vaadata, et kuidas uskujad massid valavad oma pettumust ja viha välja sõnumitooja, ehk siis ajakirjanike peale. Ehe asendustegevus! Keegi peab ju süüdi olema! Tunnistan, et Pahv&Koch pole just minu lemmikud, aga lugu nõudis tegemist ja ma mõistan neid täielikult. Samas, situatsioon oli selline, et ajakirjanikud jäävad igal juhul kaotajaks. Vaat neil oli küll ainult suure ja väikese sita vahel valida. Isegi mittekirjutades oleks nad süüdi jäänud. Mõistan ka Pulleritsu, kes eetilise inimesena ei saanud siiski vait olla ja kirjutas sellest oma blogis, kuid kes aruka inimesena seda asja ise ette ei võtnud...

Teate, mul on taaskord häbi, et ma olen sündinud sedavõrd lolli ja manipuleeritava rahva hulka. On näha, et Aviksoo püha vale kontseptsioon võrsub viljakal pinnasel.

Taustaks: Winny Puhh «Suusasõit»

9 comments:

oHpuu said...

ise kukkus systla otsa. ja nii seitse korda järjest.

Unknown said...

Ma ei saa tõesti aru sellest meedia süüdistamisest. Kas rahvas siis ei tahtnud tõde teada? Meedia tegi oma tööd hästi ja sai hakkama põhilisega, selgitas välja tõe. Pigem peaks suusaliidu kamp häbi tundma, sest valetati rahvale otse näkku, kes seda kuni 7. märtsini ka uskusid.

Ajuvaba

Bianka said...

Minu arust võiks tänase Postimehe esikülje pealkirja vaadates lehe uueks nimeks panna SL (sitaleht) Postimees. Veidigi respekti võiks olla, mitte ainult skandaaliihalust. Seda pean ma küll meedia süüks, ülejäänud hämamisest tulenev jama on loomulikult suusaliidu kamba bläkk.

kukupai said...

"Suur avalikustamine" meedias oli põhjendatud ainult olukorras, kus oli teada, et suusaliit või Veerpalu kavatseb B-proovi tulemust varjata. Kui oldi kindlad - ja ajakirjanikud ise ütlevad praegu, et oldi kindlad - et lõpptulemus avalikuks tuleb niigi, siis miks enne hakata soppa loopima? Veel hullem, mis oleks olnud siis, kui B-proov oleks olnud negatiivne? Ajakirjandus materdab, süütu suusataja ja tema pere kannatavad, Eesti maine kannatab...? Tuletame meelde Shmiguni juhtumit, eks.

Huvitav, kas ajakirjanikud on ka mõelnud, MIKS WADA ei lase teistel peale sportlase enda A-proovi tulemust avalikustada, kui on tellitud ka B-proovi analüüs? Tundub, et WADA püüab (suht väikse tõenäosusega süütut) sportlast viimase võimaluseni kaitsta, aga oma meedia ei taha kaitsmisest midagi kuulda, vaid ründab vähimagi kahtluse puhul täiega, hoolitama võimalik, et süütule inimestele põhjustatud kannatatusest.

Suusaliidu peaks üldse laiali saatma sellises koosseisus - mingi klikk otsustab, mida avalikustada (nagu selgub, valitsesid erimeelsused) ja mida teised liikmed üldse teada tohivad. Avalikustamise osas oleks pidanud olema konsensus, arvestades, mida vassimine endaga kaasa toob. Jube lausa. Nende tekstid on nii Shmiguni kui ka nüüd Veerpalu juhtumi ajal ainult asju hullemaks ajanud.

Karmen said...

Klassikaline näide igasse PR-raamatusse kui halvim olukorraga toimetulek Suusaliidu poolt. Tehti vist kõik vead, mille eest hoiatab iga suhtekorraldusalane õpik.

Unknown said...

Karmenile

Suusaliidu peasekretär ju tunnistas, et loobuti masu ajal suhtekorraldajast. Eks see maksis nüüd valusalt kätte. Ma arvan, et isegi suhtekorraldaja käed oleksid olnud seotud, kui ülemused midagi otsustavad siis Eestis pole suhtekorraldajatel mingisugust vabadust.

Karmen said...

Nojah, seda enam oleks kasulik lugeda läbi vähemalt üks selleteemaline raamat või antud juhul skandaali algul palgata inimene, kes annaks veidi nõu. Praegu see hämamine, varjamine, valetamine ja Mogri-Märtlus pani ikka mõlema jala otsa ämbrid ning jama on võtnud uskumatud tuurid, mida oleks võinud ära hoida väikse tuha pähe raputamise ning tõetunnistamisega. Samas on kõik tagantjärgi targad nagu ma isegi :). Loodame, et õpitakse enda vigadest, sest iga probleem on suurepärane kasvuvõimalus või kuidas Einsteini lause täpselt oli.

Jan said...

Mis nendest lahtilastud PR tegelastest, herr Jüri Järv on oma FB konto järgi saanud vastava hariduse: Estonian Business School. School year 2004 · M.Sc in marketing PR. Inimene ei saanud oma tööga üldse hakkama ja nüüd kütab uskujate FB grupis hagu massipsühhoosi katlasse.

Veiko said...

Keda see üldse huvitab, mis mingi pii ärr ütleb või teeb, asi on Veerpalus ja selles kas ta on siga või mitte.