10.8.09

Tissid ja missid ja muu jaburus

Käisin täna pärast lõunasööki normikoolat ostmas ning mulle jäi silma ühe avalikult kollase lehe esikaas...

Esikaanel oli hüsteeriline tekst sellest, kuidas miski ema oma 16-aastase tütre asjades sobras ja sealt tissimissi särgi leidis ning kui šokeeritud ta selle peale sai. (Kuna ma lugu ennast lugenud pole ja ei kavatsegi, siis linki ma ka ei pane.)

Jättes kõrvale peaaegu täiskasvanud tütre asjades sobramise fakti, tekib mul siiski küsimus, et kas emale tuli see särk ja sellega seonduv tõesti üllatusena..? Ilmselt tunneb ta siis oma tütart halvasti.

Iseäranis silmakirjalik on aga nüüd see takkajärgi targutamine, et kuidas sai alaealine ööklubisse sellisele üritusele. Esiteks on alaealisi (tüdrukuid) kogu aeg klubides käinud ja neid on sinna ka alati sisse lubatud, sest kusagilt peab seda värsket liha ju peale tulema. Teiseks on see halamine miskite 16-aastaste paljaste tisside teemal üsna nõme, eriti kui võtta arvesse, et kui noorte tüdrukutega on Eestis suguline läbikäimine lubatud.

NB! Pildil ei ole selle tüdruku rinnad. Pildil on vaid illustratiivne funktsioon.

Taustaks: aktivehate «Animality»

9 comments:

Saila said...

ja sina jätkad siin hoogsalt sedasama tagantjärele targutamist.
muret mõistan: tahaksid ju edaspidigi ikka jälle seda värsket liha ...
Aga kui sina ei taipa ja kui õhtulehe-onud ei taipa , mölalehe kommijad ei taipa enam ammugi mitte -
... siis kirjutage tõesti ulmekaid ja ärge näägiutage nii liberaal-egotsentriliselt emade-tytarde teemal! kui isadel ongi niisugune mõttemall nagu siit avaldub, siis saab tulevastele tytardele vaid kaasa tunda.

jail.ee said...

Ma kujutan ette jah, kuidas herr Ulmeguru käib ööklubides ja kilaval pilgul alaealiste tibide tisse jõllitab... (Tegelikult ma isegi purtsatasin kõva häälega naerma, kui üritasin seda ette kujutada)

Aga Sailale - liberaal-egotsentrilise kasvatuse tagajärg on see, et 16 aastased "peaga" tüdrukud koolis käimise asemel mööda öölkubisid tisse lehvitavad ja neilt krohvi buldooseriga maha peab sõitma. Ning ega normaalsed inimesed ei käi mööda ilma kellamas, et nad oma "peaga" tütarde kasvatamisega hakkama ei saa. Kui emmed otsivad odavat populaarsust, eks siis tütredki.

Tegelikult ma väga tahaksin taibata, millele Saila siin nii peenelt vihjab? Ehk tuleb kasuks, endal ka parasjagu teimeline tütar kodus kasvamas... Et noh... Ehk saaks kah valgustatud ja targemaks.

Kalmsten said...

@ saila
per risum multum cognoscimus stultum


Sry, ma ei tea kuidas möla ladina keeles on nii-et leppige naeruga.

Saila said...

kasuta siis 'möla' synonyymi, nt asenda see enda nimega.
naer on terviseks seni kuni veel tervist on, haigustest see ei paranda :D

Ulmeguru said...

Esiteks ei nääguta ma siin midagi... pigem ikka ironiseerin ja ilgun.

Teiseks ei ole see pealakasvava «noore liha» jutt üldsegi minu maailmavaade... ma lihtsalt kajastasin osalusvaatluse tulemusi lihakarnidest ja tegin sellelt pinnalt üldistusi.

Kolmandaks ei ole ma veel nii vana, et mind alaealised huvitaks.

Neljandaks pole ma üldse ööklubi (loe: disko) tüüp.

Viiendaks :)

jail.ee said...

Ehh. Mind ei peetudki selle salajase emade-tütarde vahelise tarkusetera (ehk siis vastuse) vääriliseks. Sest õhtuleheonud ja mölalehekommijad ei taipa ja mina ka ei taipa... Aga nii väga ju tahaks taibata. (Ja ulmekaid ma ka kirjutada ei oska).

Ja Ulmeguru - Sina ei pea mitte ennast õigustama, sest see on juba lugejate mure, kui nemad irooniast aru ei saa. ;)

Ulmeguru said...

See ulmekate teema oli selline abitu rünnak... sedavõrd abitu, et pidanud vaevaks reageerida...

Ega ma õigustanudki, olin pärast hea filmi vaatamist lihtsalt sellises helges meeleolus...

Iroonia ja sarkasmiga on raske jah... kipuvad seda nii sõna-sõnalt võtma...

MNC said...

tegelt on Saial mõnes mõttes isegi õigus- häid ulmekaid satub suh't harva näppu, aga täna komistasin jälle poes ühele lapsele otsa ja üle-eile kannatasin kellegi teise lapse terrori all, kes mind habemega ronimispuuks pidas.
Nii- et seda va järelkasvu on tõesti kole-kole palju...

nii, et edaspidiseks - püksid jäägu jalga ja pliiats näpu vahele!

@Jaile
Lapsi poegi vaja kasvatada, lapsed on isekasvavad organismid...krt... kui lapsi nagu rediseid kasvatada siis polegi ju mõtet loota, et neist midagi peale tissimisside kasvab.

Anonymous said...

tegelt tahaks oopis küsida, mis ema see on, kes õhtulehele seda tissivärki kaagutama läheb, et usinad leheneegrid uudise ikka üles nopiksid ja alaealise tütre paksud pekipadjad õhtulehe kaanele paneks.
õeh.