10.9.07

Uus Blog.tr.ee imeb vilinal


Eile õhtul avastasin, et Blog.tr.ee omab uut kujundust. Uus kujundus on sedavõrd rõlge, et mul läks seda vaadates suisa süda pahaks. OK, kujundus on paljuski maitseasi, aga siis püüdsin ka pisut aru saada, et mida seal tehtud on. Ja vaat siis sain ma tõeliselt vihaseks.

Enamus asju on ainult parooliga kättesaadavad ning sellisena on see eriti jabur, et parooliga piiratakse juurdepääsu asjadele, mis wõrgus vabalt üleval. OK, ma võiks ju end registreerida, aga kui ma tahtsin lugeda, et mis tingimustega ma siis nõustuma pean... siis selgus, et kõigepealt nõustu ja küll hiljem ka tingimused tulevad.

Ma tõesti ei saa aru, et miks peaks TOP100 vaatamiseks, kui ka blogide, kanalite ja kasutajate vaatamiseks end sisse logima. Ilmselt on selle jaoks olemas miski jabur põhjendus, aga isiklikult kaldun arvama, et tegu on lihtsalt tegijate suutmatusega.

Viimaste postituste tulp on ka muudetud tõeliseks surimuriks. Ning kellele jäi ette see õnnetu pildiriba? Või tuleb pildiriba vaatamise eest maksta? Alpidele tegelastele on juba ka antud võimalus omi postitusi raha eest edetabelisse panna.

Siis on tekkinud veel miski vaheleht, kuhu satud, kui klõpsad sind huvitama hakanud postitusele. Vaheleht tegeleb loomulikult rahalunimisega. Jah, ma tean, et selle saab ära kaotada, kui oled registreerinud... kuna ma end registreerida ei kavatse ja seda lisaklõpsu teha ei soovi, siis jääb mul ka Blog.tr.ee kasutamine soiku. Sõbrad/tuttavad ja muidu köitvad blogid on mul niikuinii bookmargitud ja feeditud... lugemata jäävad juhuslikult huvipakkuvad postitused ja blogid. Eks pisukese leevenduse annab Veebium ning edaspidi tuleb blogide juhulugemist teostada sealtkaudu.

Taustaks: Koer «Mine munni»

5 comments:

Mrl said...

Mis kuradi Veebium? See on ju ka aeglane ja reklaame täis nagu maiteamis...

Ulmeguru said...

Kõik õige... lisame veel blogide valiku tendentslikkuse, aga isegi sellisena on Veebium parem, kui Blog.tr.ee

DukeLupus said...

Veebium on veidi aeglane ja tõesti mitte parima valikuga. Ilmselt jään Google Readeri peale... seal peaks mul soovitud blogid ilusti olemas olema, siinne kaasa arvatud.

Kahju, et blogtree niimoodi ära rikuti. Võibolla on aeg MTÜ Eesti Blogiliit teha...

kivisildnik said...

jah

Anonymous said...

blog.tr.ee ei ole kunagi hea olnud. Ning need viimased muudatused on lihtsalt naeruväärsed, ratestumine?