20.7.06

Don't Come Knocking (2005)


TV3 mõnikord suisa üllatab!

Sattusin eile õhtul pooljuhuslikult telekat vaatama ning nägin väikeste kadudega ära filmi «Don't Come Knocking» (2005). Väikesed kaod tähendavad seda, et ma ei näinud algust. Filmi vaatasin täiesti puhta lehena, sest ma ei teadnud sellest filmist midagi ning vaatama sundis lihtsalt meeleolu ja muusika.

Sattusin vaatama just sellest hetkest, mil peategelaseks olev filminäitleja Howard Spence on filmivõtetelt jooksu saanud ning teostas parajasti miski taadiga rõivaste vahetamise diili. Howard Spence'i mängis Sam Shepard ja eks see kinnistas mind samuti teleka ette. Tim Roth mängib aga seda tegelast, kes Howardi võttepaika tagasi peab toimetama... suht võõrik kuju oli. Kui Howard Spence oma ema juurde jõuab, siis kuuleb, et paarkümmend aastat tagasi oli emale helistanud üks naine, kes väitis, et on Howardi lapse ema.

Ühes Montana osariigi väikelinnas kohtubki Howard taas Doreeniga, oma poja emaga. Doreeni rolli esitab võrratu Jessica Lange. Kõrvaoleval pildil on siis näha Howardi poeg (kitarriga ludri), oletuslik tütar (istub) ja poja tüdruksõber.

Ah, ma võiks ju siin pikalt rääkida, aga see pole film, kus rääkimine aitaks. Vaadata tuleb! Minu jaoks käesoleva aasta üks parimaid elamusi... täitsa mõnus oli üle hulga aja vaadata mingit täiskasvanute filmi, kus samas saadi hakkama igasuguse kunstitaotlusliku jamata. Eks lavastaja Wim Wendersi nimi lubab ka midagi.

Mõned lingid kah! Ametlik kodukas, filmist Wim Wendersi kodukal, filmi levitaja kodukas ning loomulikult Wikipedia kirje. Noh, et kui on soov midagi veel asjast lugeda ning reklaamjuppe ja pilte vaadata.

Taustaks: Diorama «Leaving Hollywood»

No comments: