15.5.07

Alasti korvpallur ja hiidräim


Saaremaa sai ka mandrimeediasse, kui alasti korvapallur jooksis Eesti naiste jalgpalli esiliiga mängu ajal väljakule. Juhtumit kajastasid mõlemad Saaremaa lehed «Oma Saar» ja «Meie Maa». Mandril kajastasid sündmust vähemasti «Postimees», «Eesti Päevaleht» ja «SL Õhtuleht». Tuleb tunnistada, et kõikse põhjalikum on ajalehe «Oma Saar» variant.

Ajalehtede «Postimees» ja «SL Õhtuleht» ajakirjanikel on vist kohustus koostööd teha ajalehega «Meie Maa» ning seetõttu on ka nende lood poolikud, sest liputajaga võttis ühenust vaid «Oma Saar». Kõigis kolmes mandrilehes sündmusest aga pilti polnud, olid vaid miskid suvalised pildid.

Iseküsimus muidugi, et kas säherdust «sündmust» peaks üldse kajastama. Suures jalgpallis on vist heaks tavaks, et väljakule jooksvate sogade tegemisi spordiajakirjanikud ei kajasta... noh, et sogad veel rohkem innustust ei saaks... ju siis suure jalgpalli mõistlikud kokkulepped ei kehti kohaliku või naiste jalgpalli puhul.

«Jalgpalliuudise» jälgi ajades sattusin ka teisele meretagusele uudisele mandrimeedias. Jutt siis Sõrve vetest püütud hiidräimest. Asjast kirjutas «Oma Saar», kuid «Meie Maa» ei pidanud asja sündmuseks. Mandril kirjutasid asjast «Postimees» ja «Eesti Päevaleht». «SL Õhtuleht» ei pidanud hiidräime vist piisavalt seksikaks. Ja taas oli ajalehe «Oma Saar» lugu kõige informatiivsem ning taas oli mandrilehtedel loo juures suvaline pilt.

Ma ei taha selle postitusega nüüd väita, et «Oma Saar» ongi kõikse parem leht Eestis. Lihtsalt liialt sageli peab lehelugeja vaatama illustratsiooniks suvalist pilti ja lugema kehva kokkuvõtet.

Ei pea vist ka mainima, et mõlemad pildid siin postituses pärinevad ajalehest «Oma Saar».

Taustaks: Turist «Massikommunikatsioon»

No comments: