13.8.09

Brasiilia aguliteatri külalisetendus

Korraliku tugitoolisportlasena vaatasin ka eile jalgpalli. Ega lõpuni ei plaaninudki vaadata, sest kartsin kohutavat hävingut... mõtlesin, et kui miski 3 : 0 ees on, et siis jätan katki. Aga näe...

Kuigi ma Brasiili fänn pole, valmistas see meeskond rämeda pettumuse. Mingid tujutsevad tüübid, kes iga pisema nügimise peale kohe miski agulipäti kehakeele käiku lasid... noh, et näpud silma jne. Rääkimata sellest, et tüüpilise lõunamaise meeskonnana, olid tüübid ka maalilise kukkumise ja oigamise näitetunde võtnud.

Eestlased jätsid ikka väga sümpaatse mulje ning ma ei saaks küll väita, et Eesti meeskond oleks kuidagi tooremalt või vigaderohkemalt esinenud kui vastased.

Eriliselt tuleks aga «tunnustada» rootslasest kohtunikku, kes esines suisa erilise türblina. Jah, ma saan aru, et rüseluses kõike ei märka, aga see mees ei märganud ikka liiga paljut...

Taustaks: Hocico «A Fatal Desire»

4 comments:

Veiko said...

Minu seisukoht näib erinevat üldisest seisukohast. Ei saa hukka mõista brasse selles, et nad eestlasi ei austanud. Jah, nad ei austanud, seda oli näha. Aga kui sa oled milleski maailma parim ja iga tatt ja pätt arvab, et väga muljetavaldav tegu on sulle kossi taguda, siis mis saab? Varsti oled läbi.
Brassidel on kahe nädala pärast mäng argentiinaga, eesmärk MM-tiitel. Ja ei selgitata mitte kõige meeldivamat, rüütellikumat või pedagoogilisemat meeskonda, vaid meeskonda, kellel sel konkreetsel ajal on kõige rohkem häid motiveeritud ja terveid mängijaid, kes ei käi küla peal head onu mängimas ja lindperedel end peksta laskmas.
Eestlased tampisid enne mängu, et neil "jalg ei värise". Selle tõestuseks nähtavasti pidi brassidele haiget tegema. Et muidu äkki ikka nagu väriseks. Fakt on, et endast paremaid on vaja austada ja neilt õppida.
Mulle aga ei meeldinud, kuidas Pareiko õiendas ründajatega, ja jõulist mängu alustasid eestlased raudselt ise.

Lauri "Leevi" Lõhmus said...

Kollaste kaartidegi põhjal näha selgelt, kes mängisid rämedamalt. Ja kui arvestada, et kohtunik jättis brassidele tubli kamalutäie kaarte jagamata, siis ei saa eestlastele miskit ette heita. Kohvimaa pojad olid muidugi alles alavormis, kuid see ei ole õigustus. Mäng kokkuvõttes oli kakelungina lahe. Igatahes on Pohlak muhe hull, kes teeb asjad ära, st, teoks.

Selliseid mänge on meile vaja, eriti noortele mängumeestele, kes erinevalt vanema põlvkonna mängijatest ei ole kammitsetud liigsest aukartusest ilmakuulsate pallimeeste vastu.

Aga kindlasti ei ole nõus nendega, kes arvavad nüüd, et brassid ei saa argentiinale ega ka teistele vastu. Aega on ja olen kindel, et Argentiinaga mängides seisavad ässad juba päris kenasti jalgel.

Lauri "Leevi" Lõhmus said...

Sai ju räägitud. :) BRA 3:1 ARG

Ulmeguru said...

Ega ma ju vastu vaielnudki... :)