25.3.09

Mis suhe neil lätlastega on..?

Mul juba hakkab tekkima küsimus, et mis suhe on krimisarjade tootjatel Läti ja lätlastega?

Mäletan, et telesarja «Monk» ühes seerias oli lahenduse üheks võtmeks miski vaktsineerimine, mida sellises vanuses naisterahvale oli võimalik teha ainult Baltikumis. Lõpus vist selguski, et oli Läti pagulane (kuigi nägi välja nagu venelanna).

Nüüd sattusin vaatama sama sarja osa, kus tegelaste hulgas olid ka Ambassador of Latvia ja Latvian Opponent.

Kokkusattumus? Vaevalt küll!

Ja siis meenub ka miski teine sari... see homse ajalehe oma... kus olid miskid Läti akrobaadid... tõsi, kes nägid küll välja pigem kui grusiinid...

Taustaks: The Pussybats «15x60»

10 comments:

Veiko said...

Hannibal Rising - iseenesest väga hea film, kus selgub, et Hannibal Lecteri sünnimaa on Leedu, kui ma õigesti mäletan. Ja ma tollal kujutasin ette, kuidas selleni jõuti, et - nojah, lõunamaalaseks ta ei sobi, euroopa heaoluühiskond muudaks ta kindlasti mingiks tableti- ja teraapia õnnetuks junkiks, päris venelaseks ka ei sobi teha, kuna venelaste kuvand kuidagi liiga paigas on, siis midagi ida-euroopast, nii valgevenes oli juba dracula, suuremad riigid pole üldse piisavalt salapärased, eestis ja läti on liiga kõrgel ja õhk seal kisub juba selgeks - olgu siis sealt alt, leedulane!
Pole midagi teha - loogiline.

Anonymous said...

Dracula ja Valgevenes?!? Mina arvasin ikka, et Rumeenias :)

Veiko said...

näib nii jah, my bad

Kalmsten said...

hehh...jahis punasele oktoobrile oli n. liidu tuumaallveelaeva kapten lätlane.
Selline asi oli muidugi N.Liidus "äärmiselt" võimalik.
Ja ihmemiehes madistas mäku ka asukohas "kusagil baltikumis", kui nad mingise troopilisemat sorti taime oleks rannalt ära koristand siis oleks asi vast isegi usutav olnud kuna color-scene oli erakordselt halliks keevitatud.
eh jänkid jänkid jänkid

bunsen_lamp said...

Punase Oktoobri kapten oli leedulane. Ja see põhineb tõestisündinud lool, millel oli erinevalt filmist halb lõpp (kapten mõisteti surma).

bunsen_lamp said...

Ahjaa, tuli veel meelde: lätlastel on ka kuulus Bondi villain Auric Goldfinger (filmis ei mainita vist aga raamatus on pikemalt juttu).

Kalmsten said...

Võimalik, et peale seda siis ühtegi baltlast tuumajurakate juhtpuldi lähedusse lasta ei tohtinudki....

Anonymous said...

Ühes Eric Ambleri romaanis on võrdlemisi pahaks tegelaseks Tallinnas sündinud baltisakslasest SS-iveteran, kelle eesnimi on Karlis.
Muuseas, KGB Inostrannoje Upravlenije Aafrika-osakonnas oli 70.-ndatel kõrgel kohal alampolkovnik Harold Nuut. Päriselt ka.

T-Rex said...

Kurb tõde on ka see, et lätlastel oli Hollywoodis eestlastest märksa varem käpp sees. Kust see showbiz ikka ideesid ammutab, kui mitte elust enesest.

Anonymous said...

Filmis "Time bandits" esinesid kolm idiooti Lätist, kes laulsid ja neelasid harju...

Läti ja Leedu puhul on küsimus kunagises arvukas juudikogukonnas, kes sealt välja rändasid.

Aga on eestlasigi Hollywoodi poolt korduvalt mainitud. Simpsonites näiteks.

Toomas