30.5.07

Värske «Orkus» ... hunnik Eestit


Maailma stiilseima gooti ajakirja «Orkus» värskeim, ehk siis juunikuine number pühendab üsna mitu korda ruumi eesti bändile Forgotten Sunrise.

Lk. 64
Sellel leheküljel on rubriik Soundcheck, kus ajakirja peatoimetaja ja seitse püsiautorit hindavad kuu olulisemaid albumeid. Kaheksateistümnest albumist on Forgotten Sunrise'i «Willand» kuueteistkümnes. Kõva tulemus! Isegi selles nimekirjas viimane olla on saavutus! Albumid said hindeid ühest kümneni... «Willand» kumbagi maksimumi ei saanud... madalaim oli kaks korda antud 3,5 punkti, kõrgeim aga 8,5... punktide keskmine oli 6,06.

Lk. 69
Albumi «Willand» positiivne arvustus... hindeks 7 ja autoriks Anja Weller.

Lk. 18
Väike jutt ja veel väiksem pilt bändist, sest ajakirjaga kaasasoleval kogumikplaadil on viiendaks looks Forgotten Sunrise'i «Nextep Suicide». Otse loomulikult pärineb see uuelt albumilt «Willand», kus see on neljas lugu. Hea lugu ja tekitas huvi plaadi vastu... tegelikult on see huvi niikuinii olemas.

Lk. 56
Kogu Eesti wärk ei piirdu ainult bändiga Forgotten Sunrise. Rubriigis Soundtrack of my life pajatab Tony Wakeford viiest albumist, mis tema jaoks olulised on. Üks viiest on Arvo Pärt ja tema «Tabula Rasa». Kuna ma ei usu, et eestlased teavad, et kes on Tony Wakeford, siis järsku on abiks, kui mainida bändi Sol Invictus.

Taustaks: Forgotten Sunrise «Nextep Suicide»

4 comments:

... said...

Arvestades kodumaise muusika üldist/keskmist taset siis on tegu ikka väga hea plaadiga.
Maailma mastaabis jah... on asjad natuke teisiti. Ootame vaatame(kuulame) - alles tuli välja ja vast leiab ikka teenitud tunnustust see kullatükk :D

Enda lemmikud sealt muidu Christ Your Name ja 0

Anonymous said...

Soomlaste heviajakiri "Inferno" andis ka Willandile vägagi kõrged punnid.

Lauri

Ulmeguru said...

Ega see pole ka muu maailma mastaabis halb üritus... bändi üks trumpe välismeedias on just see erinevate stiilide segu... samas olen ma ühes varasemas arvustuses selle kohta just etteheiteid kuulnud... teisalt, milline eesti bänd üldse nii kaugele on jõudnud..?

Anonymous said...

No Horricane paar aastat tagasi sai lepingu Black Mark - plaadifirmaga. Metalmaailmas ikka väga kõva sõna.

Lauri