15.1.10

Elulooraamatu tester

Eile telekat klõpsides sattusin ma miski saate peale, kus vesteldi ühe lauljahakatisega ning täiesti iseenesestmõistetavalt küsiti möödaminnes ka elulooraamatu kohta...

Tõttöelda hakkas mul seepeale nii paha, et ma vajutasin kogemata telekapuldil miskit klahvi ja nii ma ei saanudki teada, et kas raamat on tõesti juba töös... või on see lihtsalt üks erutav jututeema.

Samas, mingit väärastumise astet see siiski näitab. Et kui vanasti määras kohaliku staari(hakatise) parameetreid edev sõiduriist, kallid hilbud või voodipartneritega seonduv... siis nüüd teeb su'st tegija elulooraamatu olemasolu. Haige värk!

Annangi siinkohal vaimseks vabavaraks elulooraamatu testeri idee... et lennake siis peale austatud kirjastajad!

Idee ise selline.
Kuna olulisematele tegelastele hakkab siin Eestis ring peale saama ja kuna elulooraamatute buum veel vaibumise märke ei näita, siis oleks arukam hakata kiirelt juurutama selliste õhemate elulooraamatute ideed. Noh, et midagi nende pisiblufi vihikute mahus! Niehknaa pole vähemtuntud staari(hakatise)l mingit elu veel olnud, saavutustest rääkimata. Aga kihk elulooraamatu järele on kõikemattev. Vaat siis kirjastaja avaldabki (näiteks) noorlaulja eluloost esimese vihiku... vihik lisab persoonile pöördeid ja õige ruttu ongi aeg küps järgmise vihiku jaoks. Kui neid vihikuid palju koguneb, siis võib need ühtede kaante vahele kokku koguda ja üllitada luksuslikuma kinkeväljaandena eriti paadunud fännidele.

See idee on kõigile kasulik. Lugeja saab vaimuerutavat kirjasõna rohkem kui kunagi varem. Noorel ja/või algajal tegijal jälle üks toode ettenäitamiseks ning on ka ilus objektiivne mõõdupuu olemas, millega teiste omasugusetega võistelda. Ja otse loomulikult on n-ö või sees kirjastused: riskid on väiksemad ja täistabamuse korral on võimalik sama asja eest kaks korda raha küsida. Kõik võidavad!

Taustaks: The Pussybats «15x60»

8 comments:

Anonymous said...

edev sõiduriist, kallid hilbud või voodipartneritega seonduv... raiutaksegi raamatusse. seda antakse välja ka e-raamatuna ja sellest tehakse seriaalgi.blogist rääkimata.

zeeta

Qiilaq said...

Ma oleks vist kohe tellija, kui Jüri Kallase elulugu hakataks välja andma nii sagedusega vihikuke kuus... ;-)

Ulmeguru said...

Eks vaatame, kui tellimissoove väga palju saab, siis teeme ära. Ainult, et mina pole ju mingi staarihakatis... mina väärin ikka kohe mahukat köidet(!)

Qiilaq said...

No aga teegi nii, nagu ise soovitasid: algul vihkudena, siis juba 2400-leheküljeline I köide ja nii edasi... ;-)

Ulmeguru said...

Räme naer.

Veiko said...

Kord ma nägin poes müügil filmi kirjaga "kaua oodatud kultusfilm".
Arvan, et lihtsalt edukas või kuulus film ei ole kohe kultusfilm, see peab paljusid ka sügavalt puudutama. Ka ma arvan, et mingil põhjusel skandaalne või räägitud film ei ole seetõttu kultusfilm. Elulooraamat võiks ka huvitav olla.

Ulmeguru said...

Ma praegu loen romaani, mille esmatrüki tagakaanel räägitakse, et romaan on juba klassika... enesekiitus on tore asi küll, aga mingi mõõdutunne võiks siiski olla...

Value the Meal said...

Hi nicee reading your blog