9.8.07

Eesti Post: igale saadetisele 55 krooni juurde


Tegelikult ei tahaks ma ei sõimata, ei iriseda, ei kaevalda jne. Aga peab, sest igapäevane eesti elu on enam kui ebanormaalne...

Juulikuus näiteks avastasin, et meie küla postkontor on läinud puhkusele... st. et kirjad ja ajakirjad postkasti tuuakse, aga postkontor on kinni. Noh, paar nädalat tuli siis igale postisaadetisele 55 krooni juurde, sest selleks tuli linna sõita ning edasi-tagasi sõit maksab just 55 krooni. Teoreetiliselt oleks saanud odavamalt, aga see eeldaks ümbriku ja margi olemasolu kodus... meil pole, sest tigukirju saadame harva. Enamus tigukirju läheb mul aga niikuinii välismaale ning seega poleks markidest kodus miskit abi, sest neid tariife ma niikuinii peast ei tea... ning väliskirju eelistan ma ka tähitult saata. Pakkide puhul pole aga mingit kasu, kui margid kodus olemas.

Kes on süüdi?

Süüdi on Eesti Post, kes arvab, et maal inimesi ei ela ning kes arvab, et maal kulub inimese teenindamiseks sama palju aega, kui linnas. Igatahes on kevadise optimeerimise järel meil postkontoris vaid KAKS töötajat (postiljon ja letitöötaja)... enne oli vist neli. Kui letitöötaja oli puhkusel, siis oligi postkontor kinni. Ma parem ei mõtle, et mis siis juhtub, kui postiljon puhkama hakkab? Või kui keegi veel haigeks jääb?

Lisaks: Hans Teiv: Eesti Postile peab jääma sotsiaalne mõõde

Taustaks: Velikije Luki «Õnn on elada me maal»

3 comments:

ancientboy said...

Vähemalt teoreetiliselt peaks sellistel puhkudel olema võimalik ka postiljoniga oma post (s.h. ka tähitud saadetised ja pakid) ära saata. Iseasi on muidugi see, et kas nimetet postiljon kah asjast midagi kuulnud on ja kes ta tulekut-minekut peale passib?

Aga hinnad tõusevad ilma transpordikuludetagi. Ainuüksi viimase pooleteise kuu jooksul on Eesti Postis olnud kaks hinnatõusulainet (näiteks tähitusmaks tõusis tagasihoidlikult 64 protsenti), septembri alguses kerkivad sisemaiste pakkide hinnad ning lähitulevikus ootab kopsakas hinnatõus kuuldavasti ees ka välismaale kirjade-pakkide saatmist...

Tariife saab aga muide ka Eesti Posti kodulehelt "Teenuste" alt vaadata :)

Ulmeguru said...

See Eesti Posti koduleht tuli ka mulle endale meelde, aga kuna marke kodus niikuinii ei pea, siis...

Ega ma siinsete postitöötajate kohta halvasti arvagi, sest ise on nad selles olukorras kõikse õnnetumad... ning annavad endast ikkagi parima.

Samas kui ma vaatan, et milline arvutirümp leti tagant paistab, siis on selge, et juhtkonna jaoks on see väheoluline ääremaa...

Anonymous said...

Võib sõimata Eesti Posti rahaahneid ülemusi, aga mitte hinnapoliitikat. Kui Tallinna Vesi kergitab hindu regulaarselt "kasumimarginaali suurendamiseks" , kui leivale-piimale tiksub pidevalt protsente otsa, siis EP suutis hoida lihtkirja tariifi 7 (seitse!) aastat muutumatuna.
Maal tavaliselt võtavad kirjakandjad ka kodus tähtkirju edasi toimetamiseks vastu, nagu ka ajakirjanduse tellimusi. Kui võimekas Teie oma on, ma ei tea. Kuna EP on sügavas kahjumis, palgad väikesed, siis võetakse tihti tööle inimesi, kelle võimed täies ulatuses ametijuhendile ei vasta.
rincewind