29.6.10

Töö teeb vabaks?

Täna ilmus ajalehes «Meie Maa» mu arvamuslugu «Töö teeb vabaks?».

Olen tahtnud ammu sel teemal kirjutada ja öelda oleks rohkemgi, aga samas on mul hea meel, et see koorem turjal pisutki vähemaks sai.

Pessimistlikel hetkedel kipub mulle vägisi pähe mõte, et eestlane teeb tööd selleks, et unustada oma raske ja lootusetu elu. Otsekui alkohoolik, kes joob, et unustada. Ei aita alkohol unustada, ei aita ka töö – mõlemad teevad vaid vaimu töntsimaks ning varsti ei oskagi enam teisiti.

Taustaks: Die Krupps «Wahre Arbeit, Wahrer Lohn»

16.6.10

Märk, mis paneb mõtlema

Täna ilmus ajalehes «Meie Maa» mu arvamuslugu «Märk, mis paneb mõtlema».

Jutt siis sellest uuest märgist, mis Saare maakonda peaks sümboliseerima ning mis on põhjustanud muhulaste iseäranis raevuka vastuseisu.

Ma ei ole veendunud, et kas mu blogi lugejad teavad, et milline see Saaremaa uus bränd välja näeb ning seetõttu panen siia kõrvale ka pildi sellest juba omajagu vaidlemist tekitanud sõnalis-pildilisest pongestusest.

Taustaks: Novalis deux «Passing By»

15.6.10

Pildid blogipuul. Vol 2

Keegi tark (või ka mittetark) inimene võiks mulle populaarselt ära seletada, et miks osade blogijate postitustel on blogipuus pildid ja osadel pole?

Nõnda küsisin ma 26. aprillil. Nüüdseks on olukord veel jaburamaks muutunud: käesoleva blogi pildid lähevad üldiselt blogipuusse üles, minu ulmeblogi pildid aga mitte. Mõlemad on blogspoti blogid ja peaks ka muidu sarnased olema, sest ma kasutan kõigis oma blogides samasugseid settinguid. Kõikse naljakam, et ulmeblogi videod lähevad küll piltidena arvesse.

Taustaks: The Pussybats «15x60»

11.6.10

Eelkõige siiski isiklik olukirjeldus

Lubasin küll maikuu lõpus, et panen lähipäevil wõrku üles kõik raamatuarvustused, mis ma viimasel paaril-kolmel kuul olen avaldanud ajalehe «Meie Maa» lisas «Nädalalõpp». Aga eks nende hobidega ole ikka nõnda, et inimene plaanib, kuid Juhus juhib.

Kätlin Hommik-Mrabte raamatu «Minu Maroko» arvustus on igatahes neist viimane ning enne sügist kindlasti neid Saaremaaga seotud arvustusi juurde ka ei tule, sest suvel see nädalalõpulisa sellisel kujul ei ilmu.

Jah, see minu sümpaatia moslemite asjus põhineb eelkõige emotsioonidel ning võibolla ka vähestel teadmistel moslemite ja araabiamaailma asjus. Mulle lihtsalt meeldivad rahvad ja riigid, kel on püsiväärtused paigas. Niisamamoodi meeldivad mulle ka juudid ja nende riik. Meeldimine ei summuta muidugi mu eestlaslikult rammusat kriitikameelt.



Aga eks igaüks otsusta ise ning loeb minu kirjutist Raamatumaailma blogis.

Taustaks: The Pussybats «In April»