2.1.10

Rassistlikud jõulud?

Seoses kena ja lumise ilmaga on mul mitu korda kerkinud meelele küsimus, et millal mõni multikultuurist põrutada saanu väljendi «valged jõulud» rassistlikuks kuulutab?



Et absurdne või? Isiklikult küll nii ei arva ning ei välista ka seda, et mõni multikultuurne mallepärn juba kusagilt sõna «valge» maha kraabib. Optimistliku pessimistina tundub mulle, et alati teostub just see kõige võikam variant...

Krafinna tehtud foto on muidugi puhtalt illustratiivne ja ei oma antud küsimusega mittemingit seost.

Taustaks: Thanatos «Silent Night»

8 comments:

Anonymous said...

kas foto näol ei ole tegemist valgete jõulude solvamisega? või püüate olla poliitiliselt korrektne, postitades pildi helesinise lumega...

Trash said...

Tolerantsust näitab Ulmeguru selle pildiga, kõik teavad ju, et helesinine lumi on gay-lumi.

Oudekki said...

Ma pean kahjutundega tunnistama, et seda on juba tehtud. Aga mitte multikultide poolt, ühe Brescia comune legistist linnapea ning kolm legistist ja kolm pdli volikogu liiget kuulutasid välja operatsiooni "white christmas", et enne jõule linnast välja ajada kõik extracomunitari (väljastpoolt EL-i), kelle maalviibimise luba on uuendamata. Idee autor selgitab, et seda tehakse, kuna "jõulud on ikkagi kristlik püha, osa meie identiteedist".

w said...

Tasakaal: ameeriklastel on iga-aastane suur kommertssündmus "Black Friday". White Xmas'i allahindluste avalöök peale tänupühi.

Samas võib seda muidugi tõlgendada ka nii, et mustad on rotid, kel kaupmehe kasumikaukasse just palju maksta pole. Topeltrassism.

Qiilaq said...

Jyrka, sa oled ajast maha jäänud! Kliima soojenemine ongi ju võrdõiguslaste välja mõeldud asi - mõtle nüüd ise, kui palju neid valgeid jõule ikka meie eluajal olnud on, ikka kipuvad mustad jõulud vahele ja vaata et rohkemgi :-)

Veiko said...

Ma võiks kuidagi mõista seda Brescia gängi kui nad rõhuks sellele, et white tähendab nagu "puhas".
Ei oleks ju imelik kui aasta lõpuks/jõuludeks soovitaks mingi probleem lahendada, ja operatsiooni võiks nimetada a-la "uueks-aastaks-valmis", "klaar aastalõpp", "valged jõulud".
Imelik mõistagi, et illegaalid tahetakse välja saata _linnast_.
Et siis pärast võivad tagasi tulla, kui nad enam ei häiri brescialasi viibimas oma identiteedi hõrgus ja torkimist mittekannatavas kastmes?

Ulmeguru said...

See pole kuigi uus idee, et linn pühadeks või suursündmuseks rämpsust puhtaks teha. (Defineeritagu siis rämpsu, et kuidas see kellegile meeldib.)

Meenub 1980. aasta ja suveolümpia NLiidus. Ka Moskavas püüti prostid, kerjused, bomžid jne kinni ja viidi 108. kilomeetrile... ilmselt ka Tallinnas. Igatahes pole Tallinn kunagi nii inimtühi olnud, kui sel suvel.

Oudekki said...

Kusjuures, vesimutt, just nii :)