21.10.09

Ristike hääletussedelil

Ausõna, ma pole miski paranoidne tegelane ja vandenõuteooriatesse ma samuti ei usu, aga ajuti hakkab mul küll tunduma, et võiks vist uskuda...

Eriti tugevaks läheb see tundmus siis, kui mõni Eesti meediaväljanne taaskord produtseerib nupukese natsismist ja (eriti) selle ilmingutest Eestis. Siis kerkib taaskord küsimus, mis nõukaajal oli ääretult populaarne: «Kellele on see kasulik?»

Haakrist, (neo)natsid, juudiküsimus, Holokaust ja kõik muu taoline on sellised teemad, millel pole Eestis kohta isegi esisajas... pean silmas teema tähtsust ja tähendust...



Aga näe! «Järva Teataja» produtseerib uudisnupu «Hääletussedelile oli joonistatud haakrist». Olgu, see on esitatud kui kurioosum, aga ma võin mürki võtta, et sellist lugu poleks tehtud, kui «ristikese» asemel oleks olnud viisnurk või sirp ja vasar. Pealegi näeb selles kritselduses haakristi ikka väga väärastunud silm... pigem jääb mulje, et keegi tahtis Vabadussamba ülaosas olevat risti kujutada, aga joonistusoskus vedas alt...

Taustaks: Propeller «Die Woche»

6 comments:

Kalmsten said...

ootan kannatamatult millal ristteed rõngasteede vastu välja vahetatakse....

Muuseas, pean oma kohuseks mainida, et sinu eelmise postituse kuuest kommentaatorist, nelja isiku nimes oli esindatud A-täht e. ANARHIA!...koondad siin vasakäärmuslasi ve?

ww.Midaiganes.uudised.bedwetters@perse

Ulmeguru said...

Anarhia kui korra ema ja revolutsiooni peegel...

Juurak said...

Muuseas - paberkandjal lehes oli pilt kolmest arvesse mitte läinud sedelist. Ühe peal oli lihtsalt rist (no kaks diagonaalset ristuvat sirget), teisel miskine tähtede-numbrite kombinatsioon ning kolmandal see käesolev haakristilaadne moodustis.
Aga see holokausti jms teema on miskipärast meedias kuidagi ülevõimendatud ja tugevalt ühele poole kaldu küll.

Ulmeguru said...

Nojah, aga milline neist kolmest wõrku läks..?

A.I.V.O. said...

1. küsimus: Kuidas sai selline sedel ajakirjaniku valdusesse?
2. küsimus: kas ajakirjanik ise tegi selle pildi valimiskabiinis?
3. küsimus: kas ajalehe toimetajal/väljaandjal ajud ka peas on, et laseb sellise "provokatsioonilise iseloomuga loo" avalikkusele pureda?

Minu meelest peaks asi käima sedasi, et häältelugemise aegu ei ole kolmandatel isikutel kelle hulka kuulub kindlasti ajakirjanik, sinna valimiskomisjoni asja. Tema lihtsalt peab ootama pressiteadet, mitte pildistama mingit hääletussedelit.
Ja kuidas saab olla see valimiste asi salajane, kui sealt lekib selliseid nn. kurioosumeid?

MNC-le - Anarhia pole ainult äärmuste lõbu... ;)

Oudekki said...

Akrediteeritud ajakirjanduse esindajad nagu ka näiteks parteide, mittetulundusühingute ja rahvusvaheliste organisatsioonide esindajad võivad kindlasti häältelugemise juures olla, et kindlustada valimiskomisjoni reeglitest kinnipidamine. Salajane on see hetk, kui hääletaja kabinetis oma valiku teeb :)

Pildistamine iseenesest võib ju seal ka lubatud olla, kuni see valimiskomisjoni tööd ei häiri. Kui valimiskomisjon andis loa sedelit pildistada, siis ma väga ei virise, seni kuni tegemist on ühe kurioosse juhtumiga. Samas, massiliselt ei tohiks seda lubada, sest see võib anda häälteostjatele võimaluse kontrollida, kes või kuipaljuid nende poolt igas kohas hääletasid.

Arvan, et sirp ja vasar oleks samamoodi furoori tekitanud (ja arvan, et tegelikult on mõlemad pseudouudised)