1.10.08

Maksumaksjatena saame palju hüvesid

Tänases Oma Saares oli Maksu- ja Tolliameti Lääne MTK kontrolliosakonna juhataja Airi Lepassari kirjutis «Ümbrikupalka vastu võttes teed karuteene iseendale». Kirjutise teemaga olen ma nõus, aga ajuti põrutas naisterahvas küll raginal bambusesse... näiteks kasvõi alljärgnev kirjakoht:

Varasemast enam on tekkinud infrastruktuuri arendamise võimalusi. Lisaks aktiivsele ehitustööle maanteedel on omavalitsused saanud investeerida ka tänavate ehitusse ja korrashoidu. Remonditakse koolimaju ja on leitud raha lasteaedade ehitamiseks, et meie lapsed saaksid käia kohalikus lasteaias, kus on meeldivad tingimused. Samuti kerkivad kodu lähedale raamatukogud, laste ja täiskasvanute huviklubid, rajatakse uusi spordikeskusi ja -väljakuid. Omavalitsuse pakutavad vaba aja veetmise võimalused mitmekesistuvad ja paranevad.


Tekib küsimus, et mis riigis elab Airi Lepassar? Eesti Vabariik see küll pole. Mul tuli säherdust mõttekäiku lugedes küll miski stalinistlik ulme meelde... seal oli ka nii, et kõik on hästi ja kõik läheb üha paremaks.

Taustaks: Din [A] Tod «The Sound Of Crash»

6 comments:

Manjana said...

eile näitas kalev tv savisaart ja sõpru. äkki tädi jäi hüpnoosi alla :)

Hundioru Nirti said...

"Samuti kerkivad kodu lähedale raamatukogud, laste ja täiskasvanute huviklubid, rajatakse uusi spordikeskusi ja -väljakuid."

See kõlab veidi kahtlaselt. Aga ma võin kas või oma kodu lähedalt näha, et vähemalt Tartu linnal on küll raha uute sildade ehitamiseks ja linnas teede üleskiskumiseks ja uuendamiseks... Isegi korralikke, meeldivalt pikki rulluisu-rattaradasid ehitatakse... Spordiväljakute ehitamist pole märganud, aga 2 tükki on uue kuue küll saanud siin lähedal.

Mis koolidesse puutub, siis neid ähvardab praegu veel kinniminek, lasteaedadega kursus pole...

Aga Tartu pole muidugi ka Pukavere vald vms

"Seltsimehed! Säilitagem rahu!" hüüab kolhoosi esimees. "Viisaastak täidetakse ka üle teie laiba!"

Morgie said...

mina peaksin igatahes aastal 2009 praeguse aasta kohta tulusid deklareerides rämedalt pappi tagasi saama. mõlema lapse pealt. kui ma poleks makse maksnud, ei saaks midagi.
tunnen ennast juba ette süüdi eesti majanduse põhjalaskmise pärast.
ulme?

kivisildnik said...

asjakohane näide elust enesest, täna üritasin siseneda tihemetsa postkontorisse, nihuja, kella 12 juba kinni

ancientboy said...

Ma ei leidnud seda jura küll Oma Saare lehelt praegu üles aga vahet pole, tegu on juba mõnda aega ringleva kirjutisega, mis näiteks Tallinna kodulehel ilmus täpselt kaheksa kuud tagasi. Siis kui me elasime ametlikult veel ettevaatlikus eufoorias oma edusammude üle. Usutavasti on nüüdsest versioonist küll välja võetud toonane kilkamine "isapuhkuse" üle, mida jagus meil siis umbes-täpselt üheks aastaks.

Aga muidu, eks elukaugetel kõrgepalgalistel ametnikel (neil, kes selliseid kirjatükke produtseerivad või vähemalt oma alluvatelt tellivad) ongi ju võimatu mõista, et tänapäeva Eestis on lademes inimesi, kes käivad miinimumpalga eest tööl (ja ei saa lisaks mingit ümbrikupalka) ning on tegelikult sellega veel mitte kõige kehvemas seisus.

Ulmeguru said...

2 Sirje
Ma usun, et see kirjatükk on vähemalt miski nädalajagu päevi vana ning rumala jutu ajamiseks ei pea Savisaart nägema... piisab, kui oled lihtsalt EW ametnik.

2 Nirti
Teid ehitatakse, sest selleks on saadud miskite eurofondide rahasid. Spordiväljakuid remonditakse kah. Jabur on lugeda uutest kerkivatest raamatukogudest ja huviklubidest. Ma ei räägi sellest, et niimoodi kirja panduna kõlab see, et otsekui kerkiks neid kümneid, kui mitte sadasid... aga neid ei kerki üldse, pigem püütakse neid väheseid pigem koomale tõmmata. Siin Lääne-Saaremaal kraageldi alles sel aastal miskis vallakeskuses oleva muusikakooli üle, et Kuressaares on juba, et aitab küll, et paneme kinni jne.

2 Morgie
Küll leitakse võimalus seda pappi Sulle mitte niipalju tagasi maksta... küll nad leiavad... või siis maksad 2010. aastal makse omade hiidlaekumiste pealt... :)

2 Kivisildnik
Eesti Post on omaette teema... neile ei näikse ükski seadus kehtivat.

2 Ancientbody
OS ei pane kogu lehte wõrku. See kirjatükk ilmus kuuendal leheküljel n-ö tasub teada osas ning neid ei panda wõrku. Formaalselt see sama lugu pole, mis seal Tallinna lehel, aga ilmselt on see ametlik sonimine kirjatüki aluseks võetud küll. Noh, eks riigiametnik peabki riigi juttu rääkima, aga ka propagandat tuleb mõistusega teha. Miinimumpalga või sellele lähedaste summade jutt muidugi õige. Mäletan ju küll, et kui pangahärra ülbitses 5000 krooniga elamise teemadel, siis väitis nii mõnigi tõsimeeli, et EW-s ei saa keegi nii vähe palka.