8.10.07

Kui Nirti on kirjanik, siis mina olen elav klassik...


Vaatasin eile öösel huvi pärast oma blogi kaunteri statistikat ning avastasin, et härjalt on hakanud rahvast tulema SL Õhtulehe kaudu. Järgisin siis linki ning leidsin loo «Kes on Eesti netiprominendid?».

Loost leidsin ka lause, milles olevate linkide kaudu mu blogisse tuldi...

Blogiedetabeli tipuosas on aga näiteks nooruke ulmekirjanik Nirti alias Triin Põldra, teise ulmeguru Jüri Kallase leiab edetabeli lõpuosast.


Kõik oleks ju ilus, aga lauses on kaks viga: Nirti pole kirjanik ja minu blogi ei asu tabeli lõpuosas. Ei saa ju pidada kirjanikuks isikut, kes on avaldanud ÜHE laastu ning koht nr. 51 ei ole ka TOP100 lõpuosa!

Taustaks: Funhouse «Confused»

14 comments:

kukupai said...

Noh, kas Sa siis selle loo autorit ei vaadanudki?
Aga tänapäeval on kirjanikud kõik, kes kasvõi 10 rida arukalt kokku suudavad panna....

Ulmeguru said...

Vaatasin autorit, aga ei näe selles probleemi... minuarust kirjutas ta oma (nüüdseks suletud) blogis väga õigetest asjadest ja asiselt.

Seda ma räägin, et mina olen oma 3,5 ilmunud jutuga siis ju elav klassik! :)

Oop said...

Minu meelest muutuvad selle tabeli kohad kaunis järsult. Kunagi poole aasta eest uurisin ja mõne päevaga võis keegi lennata kaks-kolmkymmend kohta. Kui tytarlaps nägi sind nt 80ndana, siis see oli ju lõpuosa. Tont teab, mis ajast tema statistika pärineb.

Aga võib-olla on blogtree asjad ka kenaks, viksiks ja ontlikuks tehtud ning ma ajan mingit jura.

Trash said...

Kas nüüd ühined koos koeratapjatega Õhtulehte boikoteerima? He he !!!

Mulle aga meeldis see Õhtulehe foto kus kaks naiseriietes meest raamatuid peos hoiavad. Nii naljakas, mehed ju ei loe neid raamatuid. : )

Ulmeguru said...

Ei boikoteeri ma midagi... meil on vaba maa... neil on õigus kirjutada, minul õigus vigadele viidata...

See on ka tõsi, et antud lugu illustreeriva foto autor peaks honorari nälgivatele lastele annetama, sest pilt on kohutav... vaesed blogitibid... ;)

Andreas Prausen said...

Heh, lugesin ka seda lugu ja irvitasin, sest arvasin, et erutud pigem selle "teise ulmeguru" peale. :-D

Anonymous said...

Minu arust võiks kogu seda nõmedat ja küündimatut artiklit näha kui kättemaksuaktsiooni kalli Õhtulehe-Katrini käest, kes elle valmis soperdas, sest kui sa ei oska selle totaka artikli mõnitavay ja salvavat tooni & tahet inimestele haiget teha, siis lisaks elavale klassikule (kes sa tegelikult oled, omal oled), oled sa lihtsalt rumal.

Mina sain sellest artiklist just nii aru, et vana Kallas pole poolstki nii populaarne kui mõttetu ja nõme nooruke Nirti. Vot.

Ulmeguru said...

Kusotsast see artikkel nõme ja küündimatu on? Tipptegu see pole, aga põhjakaabe ka mitte... selline tavaline tase.

Aga Nirti võiks püüda isiklikust solvumisest (või millest iganes) pisut distantseeruda ning siis uuesti seda artiklit lugeda... artikli toon ei ole mõnitav ja salvav ning artiklist ei paista välja ka tahe inimestele haiget teha.

Pealegi on 2/3 artiklist Andris Reinmani jutt ning sellele pole ju midagi vastu vaielda ning artikli tagumist poolt kinnitab Blog.tr.ee edetabel iga päev.

Mis aga puutub Nirti arusaama «et vana Kallas pole pooltki nii populaarne kui mõttetu ja nõme nooruke Nirti», siis sellega olen ma nõus küll! :D

Anonymous said...

Naljakas on see staaride valik seal küll jah:)..ja piltide ka muidugi:)) ..kirjanikest rääkides tulevad mulle meelde veel Mait, Rein Purpur..aga miks mitte jubejuss.

Ulmeguru said...

Kui staaridest rääkida, siis tekib küsimus, et miks Kivisildnik märkimata on...

kivisildnik said...

on selline traditsioon :)

Eppppp said...

Foto oli jah tase ;) Ma igaks juhuks ei julgenud kommentaare lugeda, ajavad veel söögiisu ära.

Anonymous said...

Kas te millegi veel mõttetuma üle ei leidnud muljetada, kui sõnnikulehe artikkel blogijate populaarsuse edetabelist? Kui ei teaks vastupidist, kahtlustaksin varateismelisust...

Ulmeguru said...

Krikukene, inimesed ongi ühed mõtetud sulgedeta kahejalgsed... kes elab end ajalehtede kommentaariumites välja, kes tegeleb ikebanaga, kes...