19.1.08

Kell on 21.27 ja torm on kohal


Käisime just Krafinna ja Lillekesega õues ning tuleb tunnistada, et torm on kohale jõudnud...

Tormis pole muidugi midagi üllatavat, sest juba reedesesse lehte läks nupp «Nädalavahetusel võib Saaremaad tabada tugev tormituul». Reede ise oli siin Lümanda külas halvaendeliselt tuulevaikne... et pani suisa mõtlema väljendi «vaikus enne tormi» peale.

Öösel vastu laupäeva hakkas vihma sadama ning tõusis tuul ning laupäeva hommikuks olid õues loigud ning maa oli lihtsalt lige ja pehme. Hommikul õue minnes libastusin ja oleks peaaegu trepi ees ka külje maha pannud.

Kuna ilm oli enam-vähem, siis sai Lõvi uuesti õue lubatud. Kui läksin mingil ajal koera tuppa laskma siis nägin õues ka võõrast taksi, kes püüab usinalt meie koerapreiliga sõbraks saada. Mind nähes otsustas taks üle kiviaia põgeneda, kuid kukkus sealt tagasi ning hakkas haukuma. Mul tekkis kahtlus, et ta päris ise ei kukkunud, läksin õue ning nägingi kiviaial troonimas väga turris sabaga Lõvi. Mäekuningas loomade moodi!

Päeva peale hakkas tuul tõusma ning kusagilt kõrgustest hakkas järjest enam kostma sellist ähvardavat müha... eks see mere pealt tuli. Kusagil kelle seitsme paiku hakkasid ka tuuleiilid tugevnema ning ajuti kostis isegi selliseid tuhme mütsatusi vastu maja. Noh, et kui tuulehoog eriti järsult tuleb.

Põnn oli väljas ning otsustasin ta siis tuppa kutsuda, aga esialgu loom ei tulnud. Küll nägin miskit suurt valget looma õues... miski võõras koer..? Ajasin jope selga, torkasin kalossid jala otsa, võtsin taskulambi ning läksin asja kaema. Niipea kui ukse avasin, tormas Põnn sisse, lasin tüübi tuppa ning läksin siis võõraid koeri koju ajama... jõudsin aida taha ja nägin seda suurt ja valget taskulambi vihus, aga kohemaid tormas midagi veel suuremat ja musta minu suunas. Miski dogi mõõtu hunt, kes küll ise vist rohkem ehmus. Selge miskil koeral jooksuaeg ja nüüd siis küla isasloomad otsivad toda. Hea ajastus!

Kuna mühin õues muudkui suurenes, siis otsustasime, et käime koeraga ühisringi pisut varem. On selline tava, et õhtul (kusagil kümne paiku) käime mõlemad koos koeraga põldude vahel jalutamas. Et selline Lillekese aeg, mil tema otsustab jalutuskäigu pikkuse ja kestvuse. Täna igatahes hakkas loomake kähku koju kippuma. Ilmselt see tugev tuul talle ei meeldinud ning seda kahtlast müha ta paistis suisa kartvat... hoidis igatahes üsna meie lähedusse.

Eks näis, et mis öö toob? Seni on igatahes elekter püsinud ja loodame, et nii jääbki. Igatahes on paari nõusse vesi valmis lastud, et kui elekter kaob ja pump enam ei tööta...

Taustaks: Ikon «I've Been»

2 comments:

Anonymous said...

"... jõudsin aida taha ja nägin seda suurt ja valget taskulambi vihus, aga kohemaid tormas midagi veel suuremat ja musta minu suunas." - millisesse õuduskirjaniku teosesse see lause sobiks?

Ulmeguru said...

Kui Sa nii ütled...

Siis praegu meenus värske laureaat Hargla ning tekstid «Uskmatuse hind» (suur must kaniin) ja «Väendru» (taskulambiga pimedas õues).