15.3.09

Ott ja raha ja kuulsus ja ...

Viimastel päevadel olen ajalehtede wõrguväljaannetes üsna mitu korda sattunud Urmas Otiga seonduvate kirjutiste otsa...

Kirjutised ise on üsna rõlged: küll on miski Valgamaa mees mures, et teda võidakse pidada Urmas Oti isaks... või siis haledalt imetlev kirjutis sellest, kuidas Urmas Ott oskas raha teenida ja ka seda kulutada ja samas suur staar olla...

Mul on jäänud mulje, et mõlemad kirjatükid on inspireeritud raamatust, mille kaanepilt siinsamas kõrval. Et kas nüüd ongi nii, et arvustuse asemel saame ajakirjaniku ümberjutustuse mingist lõigust raamatus, mis ajakirjanikule korda läks? Et kas nüüd saame telesaadete ümberjutustuste kõrvale ka raamatute ümberjutustused?

Kui see on aga osa raamatu reklaamikampaaniast, siis võiks öelda, et minu puhul on kampaania sihile jõudnud... väga suure tõenäosusega ma sellist raamatut ei loe.

Taustaks: Tubeway Army «Me! I Disconnect from You»

6 comments:

Anonymous said...

Kuna Oti isal on nimekaim, siis Sina temast kirjutatud raamatut ei osta. Wow.

Ulmeguru said...

Ilmselt anonüümsus mõjub kuidagi peakujule... seletan siis juhmimale rahvale...

Raamat näikse tegelevat eelkõige raha, kuulsuse ja eraeluga, aga mitte sellega, et Urmas Ott on olnud läbi aegade kõikse vingem telemees.

Sellist raamatut ma vist tõesti ei loe... ostmist pole ma isegi kaalunud...

Anonymous said...

Kui valida Nimi/URL ja jätta URL tühjaks, siis see Sinu kerses softijupp annab teada, et "URL sisaldab lubamatuid sümboleid". Kui peakuju võtab, siis paranda ära.


Ma ei näe mingit viisi avada Otti läbi millegi muu kui raha, kuulsuse ja eraelu.

Oop said...

Tõepoolest, ega kadunuke tööd ju ei teinudki.

Ulmeguru said...

Inimesed, kes kommenteerivad anonüümselt, panevad oma nime tavaliselt kommentaari lõppu... pole ju raske..?

ancientboy said...

Mida ikka tahta raamatust, mille ainus eesmärk paistab olevat praeguses mälestusteraamatute buumis raha tegemine (mis omakorda eeldas ka SE&JS'i poolt välja kuulutatud elulooraamatust iga hinna eest varem ilmumist) ja mille koostajad ei ole suutnud/tahtnud endale mehe elust selgeks teha ka kõige elementaarsemaid fakte?

Segadus Urmase suguvõsaga (raamatu järele on see peaaegu nagu ühes tõsises ladina-ameerika seebis. kus peategelase õde osutub lõpuks hoopis ta vanaisaks...) on vaid üks väike osa totaalsest jamast, mis seal tõe pähe välja on pakutud. Samas on seal - arvatavasti muidugi puhtjuhuslikult - ka faktitruudust ette tulnud. :)

Mis kollase meedia kajastusse puutub, siis on see ju vana hea "käsi peseb kätt" situatsioon. Lehtedes kirjutamine teeb paratamatult raamatule reklaami ning sopakad saavad sealt veel kümneteks "uudisnuppudeks" tänuväärset materjali. Mitte väga ammu suutis ju delfi "toota" Blogi-Ago ühestainsamast lausest ühel ja samal päeval tervelt kaks kvaliteetuudist, Otist kirjutatud raamatust saaks samaväärse usinuse ja loomingulisusega vabalt täita kuu aja jagu vaba pinda...