30.10.08

Korralik inimene puhkuse ajal ei blogi

Korralik inimene puhkuse ajal ei blogi ja kuna mina olen korralik inimene, siis ma kaks nädalat ei bloginud kah. Teisipäevast alates olen taas tööl ning ka taas blogin, kuna ma üks ilge viriseja olen, siis alustan ma kohe ka virisemist blog.tr.ee kallal...

Kas mõni hea inimene oskaks öelda, et kuskohas asuvad blog.tr.ee logod? Või ongi nüüd uus kord, et kõik need peavad rohelised olema? Roheline on üldse üks ilge värv ning isegi kui poleks... minu blogidesse see roheline riba ikka ei sobi. Et kas tulebki tekstilingi peale üle minna või on kusagil peidus ka teist värvi ribad...?

Taustaks: L'Âme Immortelle «Es tut mir leid»

12.10.08

Kellegi karvane perse

Ilmselt on mul miski oluline tähendustiine faasinihe kodumaise kvaliteetajakirjanduse paradigmas märkamata jäänud..?

Või kuidas seletada tõika, et ajaleht «Postimees» avaldab loo mingist olematust kuulsusest ja tema persekarvadest... sealjuures pildiga. Jah, ma tean, et see epohhiloov kirjatükk ilmus n-ö Saagim24-osas, aga mina sain selle ilmutusliku sõnumi kätte siiski «Postimehe» avalehelt.

Tsenseerisin pilti üsna teadlikult, sest kusagil on ka minu taluvuspiir ning selsamal põhjusel ei pane ka linki.

Taustaks: Punish Yourself «Suck My TV»

11.10.08

Rallipedendus

Oeh, tundub siis seekord taas mööda saanud olevat!

Pean silmas, et aasta koledaimad päevad Saaremaal on need, mil toimub miski sügisene ralli siin teedel. Kõik kohad on täis miskeid rallipedesid, kes oma tuunitud pannidega ringi joristavad ja kõik teed ära ummistavad.

Ega mul polegi otseselt midagi ralli ja rallisõitjate vastu. Sportlane on sportlane, ehk siis mitte päris normaalne inimene... kuid eks elukutseid ja hobisid ole igasuguseid ning mina olen küll viimane, kes midagi normaalsusest rääkima/kirjutama hakkab.

Rõlge on üks teatav osa publikust, kelles ralli toob veelgi rohkem esile autopedenduse rõvedamaid külgi. Eelkõige tähendab see kambakesi miski tuunitud panniga kihutamist ja poodide ees hängimist. Kindlasti rikutakse selle tegevusega härjalt liikluseeskirju, kaaskodanike rahust rääkimata.

Praktikas tähendas tänane päev seda, et koer sai esimest ja viimast korda üksinda õue kell üheksa hommikul. Sellest kellaajast panime ka kassid tubasele režiimile. Eks päeval tekkis mitu korda loomade seas selliseid rahutuse ja mässumeele ilminguid, aga me olime resoluutsed. Kassidel on kast liivaga ning koeraga käisin ma ise erakorraliselt päeval põldude vahel jalutamas.

Koer oleks tahtnud muidugi üksi küla peal nuuskimas käia, aga kuidas sa lubad, kui küla keskus (ehk poe ümbrus) on autodest umbes ning üheksast seitsmeni on ainus hääl külas (ise)tuunitud autopannide rõve müra. Näiteks külatee ületamine võttis oma paar-kolm minutit aega ning liiklus oli siin tihedam kui provintsipealinna keskuses roostes kaubamaja ees. Jabur on see, et meie külast ralli läbi ei läinudki – publik käis kohalikus poes lihtsalt provianti ostmas.

Taustaks: Down Below «Euphorie (Demo Version)»

10.10.08

Kosmosest tagasi



Stiilselt ajastuhõnguline foto (klõpsa!), mille allkirjaks: «NSVL TA kaastööline L. A. Radkevitš koertega Strelka ja Belka, kes naasesid lennult teise kosmoselaevaga. (TASSi foto)»

Taustaks: Down Below «How To Die In Space»

4.10.08

Äike oktoobris!?

Käisime koeraga õhtusel ringil ning taas lõi paar-kolm korda välku!

Eile oli asi veel hullem: päeval lõi välku ja müristas sedavõrd võimsalt ja lähedal, et pidasin paremaks arvutid ning audio- ja videotehnika juhtmetest lahti ühendada. Igaks juhuks.

Ja üldse on siin saarel juba nädal aega äike... tõsi, rohkem siiski saare ümber merel...

Taustaks: Christian Death «This Is Heresy»

1.10.08

Maksumaksjatena saame palju hüvesid

Tänases Oma Saares oli Maksu- ja Tolliameti Lääne MTK kontrolliosakonna juhataja Airi Lepassari kirjutis «Ümbrikupalka vastu võttes teed karuteene iseendale». Kirjutise teemaga olen ma nõus, aga ajuti põrutas naisterahvas küll raginal bambusesse... näiteks kasvõi alljärgnev kirjakoht:

Varasemast enam on tekkinud infrastruktuuri arendamise võimalusi. Lisaks aktiivsele ehitustööle maanteedel on omavalitsused saanud investeerida ka tänavate ehitusse ja korrashoidu. Remonditakse koolimaju ja on leitud raha lasteaedade ehitamiseks, et meie lapsed saaksid käia kohalikus lasteaias, kus on meeldivad tingimused. Samuti kerkivad kodu lähedale raamatukogud, laste ja täiskasvanute huviklubid, rajatakse uusi spordikeskusi ja -väljakuid. Omavalitsuse pakutavad vaba aja veetmise võimalused mitmekesistuvad ja paranevad.


Tekib küsimus, et mis riigis elab Airi Lepassar? Eesti Vabariik see küll pole. Mul tuli säherdust mõttekäiku lugedes küll miski stalinistlik ulme meelde... seal oli ka nii, et kõik on hästi ja kõik läheb üha paremaks.

Taustaks: Din [A] Tod «The Sound Of Crash»