26.2.08

Minu isiklik põrgu


Pärast nädalavahetust arvan ma teadvat, et milline võiks olla minu isiklik põrgu... pean tunnistama, et sellist jubedust ei oleks ma ise küll välja suutnud mõelda... eks ma püüa selle teadmisega nüüd edasi elada...

Taustaks: Black Lung «... And Yet I Must Scream»

23.2.08

Kultuurita Kultuuriuudised


Riigitelevisioon võttis kavva «Kultuuriuudised». Ega ma neid uudiseid eriti vaatama ei tõtanud, sest mälestused arhitektuurisaatest «OP!» on siiani valusad, aga reede hilisõhtul nägin kogemata ühtede kultuuriuudiste kordust...

Nojah, neljast uudisest oli kultuur vaid üks. Uudisteks oli miski teadlase austamine Tallinna ülikoolis, miskid Lennarti auhinnad Tartu ülikoolis, Oscarite jagamine pühapäeval ja miski ammuse poliitiku pildi riputamine Stenbocki majja. Ma täitsa teadlikult ei nimeta siin professori, laureaatide ja poliitiku nimesid, sest küsimus pole neis. Küsimus on selles, et kultuur on neist neljast uudisest vaid Oscarite jagamine pühapäeval! Ülikoolides toimunu läheb pigem haridusuudiste rubriiki, kuigi juuksekarva lõhkiajades võib professori austamisest 25% ka kultuuriuudiseks lugeda. Poliitiku pilt oli siiski ajaloo- ja poliitikauudis, sest jutt oli poliitikust, aga mitte maalist.

Tegelikult on see kõik kohutavalt iseloomulik, sest Eestis ületab ajakirjandusliku (kultuuri)uudisekünnise vaid miskite taatide (parem kui veel surnute) austamine, auhindade jagamine ja muu säherdune. Antagu andeks, aga ma tõesti ei usu, et neljapäeva õhtul ja reedel ei toimunud Eestis ühtegi raamatuesitlust, ei avatud ühtegi näitust, ei toimunud mõnda asist kontserti, jne.

Taustaks: Black Lung «Unorthodox Abnormality Broadcast»

21.2.08

Tuunisin keelega autot


Tegin sel nädalal lehes Subaru Imprezast hoopis Subaru Impresa... ei taibanud parandada... nüüd siis tean...

Taustaks: Din [A] Tod «The Sound Of Crash»

17.2.08

Tõlkevärdjas kommentaari kirjastamas


Tundub et taas on mingi tõlkevärdjas on Bloggerit pilastamas käinud... keeleoskus olematu, aga tahtmist näib ülearugi olevat ning ongi sündinud järjekordne tõlkeväärakus:

KIRJASTAGE OMA KOMMENTAAR

Teatab sõbralik oranž nupp kommentaarikasti juures.

Taustaks: Frank The Baptist «If I Speak»

6.2.08

Piiripalvepunkt


Eile jäi õnneks lehest välja selline suurepärane sõna nagu «piiripalvepunkt». Mis samas ei keelanud sel teemal lõõpimist...

Taustaks: Ikon «A Day That Past»

5.2.08

Määvärin


Just sellise sõna lasksin ma ükspäev lehte! Järgmine päev toimus siis toimetuses «tõsine» arutelu, et kes see Mää on, kes väristab ning kas ta villa ka annab? Inimesi tapab ta niikuinii, sest selles lehenumbris tappis 6-palline määvärin rohkem kui 5000 inimest.

Taustaks: Black Lung «Everything You Know Is Wrong»

4.2.08

Musafailid blogis?


Seoses blogiga Tume Tund kerkis ootamatult päevakorda küsimus, et kuidas saaks panna blogisse musafaile?

Sellest sain ma aru, et need failid tuleks enne kuhugi wõrku riputada ja siis sealt linkida. Siit ka küsimus, et kas keegi oskab soovitada head keskkonda, kuhu need failid saaks riputada? Loomulikult peab see toimuma tasuta!

Taustaks: Helium Vola «Omnis Mundi Creatura (Radio Version)»

3.2.08

Intlid võtsid revanši


Ma hoidsin end tükk aega vaos, et mitte kirjutada sellest «lauluvõistlusest», aga näe...

Kokkuvõttes on mul tohutult hea meel, et Kreisiraadio «Leto svet» meie toredat vabariiki sellel jaburusel esindab... loodan, et seal kaugel lõunas pannakse ikka tõeline märk/mark maha... need mehed ei löö vähemasti viimasel hetkel vedelaks.

Pole aega vaadata, aga kujutan elavalt ette, et kuidas praegu pööbel portaalides ja kommentaarikeskustes möirgab...

Taustaks: The Crüxshadows «Perfect»